VETERANI SMEŠTENI U KARANTIN ZBOG PUTINA! 72 odsto građana protiv održavanja parade u Moskvi!
Referendumom Putin će, izmedju ostalog, imati mogućnost da se 2024. godine ponovo kandiduje na dva mandata po šest godina, Foto: Twitter ptintscreen/dimsmirnov175

šta se dešava u rusiji?

VETERANI SMEŠTENI U KARANTIN ZBOG PUTINA! 72 odsto građana protiv održavanja parade u Moskvi!

Kako prenosi ruski portal Insajder, pozivajući se na obaveštene neimenovane izvore, veterani se trenutno nalaze u jednom od moskovskih sanatorijum

Objavljeno:

Oko 80 veterana Drugog svetskog rata koji će sedeti pored predsednika Rusije Vladimira Putina na vojnoj paradi na Crvenom trgu 24. juna, smešteni su u dvonedeljni karantin.

Kako prenosi ruski portal Insajder, pozivajući se na obaveštene neimenovane izvore, veterani se trenutno nalaze u jednom od moskovskih sanatorijuma, a odluka o njihovom karantinu doneta je zbog zaštite Vladimira Putina od korona virusa.

Ranije je saopšteno da je u Putinovoj rezidenciji u Novo-Ogarjovo ustanovljen specijalni tunel za dezinfekciju.

Nezavisni eksperti iz "Grupe Belanovskog" sproveli su istraživanje koje je pokazalo da je 72 odsto građana protiv održavanja vojne parade 24. juna, a pri tom je 89 odsto osoba starijih od 75. godina.

Analitičari smatraju da se vojna parada, koja je trebalo da bude održana 9. maja, održava kako bi Kremlj dobio što bolji rezltat na referendumu 1. jula.

Referendumom Putin će, izmedju ostalog, imati mogućnost da se 2024. godine ponovo kandiduje na dva mandata po šest godina.

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.