NIJEDNO ŽIVO BIĆE NE ZASLUŽUJE DA OVAKO PATI: Zbog luksuznih TORBI i CIPELA, životinje su BRUTALNO MUČENE (VIDEO)
PETA objavila uznemirujuće snimke, Foto: Youtube printscreen

FARMA IZ PAKLA

NIJEDNO ŽIVO BIĆE NE ZASLUŽUJE DA OVAKO PATI: Zbog luksuznih TORBI i CIPELA, životinje su BRUTALNO MUČENE (VIDEO)

PETA je otkrila surovost na farmama gmizavaca na tri kontinenta, a priča je uvek ista: užasno zatvaranje i nasilna smrt

Objavljeno:

PETA je razotkrila patnju životinja na farmama gmizavaca u SAD-u i Africi, a sada snimci očevidaca otkrivaju zastrašujuću stvarnost za desetine hiljada krokodila u Vijetnamu, odgajanih i nasilno ubijenih kako bi napravili "luksuzne" kožne torbe koje se prodaju širom sveta.

Dve od farmi koje su bile pod istragom su snadbevači krokodilske kože za kompanije Louis Vuitton, LVMH, i „neke od najvećih brendova“, kako kaže vlasnik farme.

Radnici su davali elektro šokove krokodilima, a zatim pokušali da ih ubiju tako što su im sekli vratove i udarali metalnim šipkama niz bodlje. Životinje se snažno tresu dok se to događa. Jedan krokodil može se videti kako podiže nogu nakon što mu je vrat prerezan. Tada ga radnici ostavljaju da iskrvari.

Ova metoda ubijanja odavno se pokazala nehumanom, a stručnjaci su otkrili da krokodili ostaju pri svesti više od sat vremena nakon što im je povređena kičmena moždina i presečeni krvni sudovi.

Stručnjak za gmizavce koji je gledao snimke zaklanih krokodila rekao je da: "rez na vratu bio bi vrlo bolan i nehuman", i "Ne postoji verovatnoća da bi ove životinje odmah uginule."

Radnici su krokodile odveli u susednu prostoriju i odsekli im kožu - postupak koji po životinji traje od 15 do 20 minuta. Na snimcima se vidi kako se jedan krokodil nastavio kretati nakon što mu je skinuta koža.

Istražitelj je posetio farmu koja u svaki tri meseca drži desetine hiljada krokodila i poklala ih 1.500. Na ovoj farmi - koja Louis Vuitton-u isporučuje kožu - oko 5.000 krokodila bilo je smešteno u malim, betonskim kućištima - nešto užim od dužine njihovih tela. Istražitelju je rečeno da se oni drže u ovim uslovima, koje je stručnjak za gmizavce nazvao "preterano restriktivnim, podstimulirajućim i nehumanim" za velike krokodile, koji se tu drže 15 meseci, pre nego što su konačno zaklani.

PETA je otkrila surovost na farmama gmizavaca na tri kontinenta, a priča je uvek ista: užasno zatvaranje i nasilna smrt.

Pre nego što kupite predmete napravljene od egzotičnih kože poput ove, zaustavite se i razmislite o životinjama od kojih kože potiču i njihovoj intenzivnoj patnji. Ne podržavajte ovu okrutnost svojim kupovinama.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/PETA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.