DNK TRAG REŠIO UBISTVO STARO 35 GODINA: Devojka (18) je brutalno silovana i zadavljena, UBICA doživeo zlu sudbinu
Trejsin ubica je konačno nađen, Foto: Ozaukee County Sheriff's Office

tehnologija u službi istine

DNK TRAG REŠIO UBISTVO STARO 35 GODINA: Devojka (18) je brutalno silovana i zadavljena, UBICA doživeo zlu sudbinu

Njena brutalna smrt bila je nerešena tri decenije

Objavljeno:

Silovanje i ubistvo 18-godišnje devojčice u Viskonsinu pre 35 godina konačno je rešeno nakon što je policija uporedila DNK dokaze sa rodoslovnom bazom podataka.

Trejsi Hamerberg pronađena je silovana, pretučena i zadavljena do smrti na snežno pokrivenom trotoaru u Saukvilu, severno od Milvokija, 15. decembra 1984. godine.

foto: Ozaukee County Sheriff's Office

Njena brutalna smrt bila je nerešena tri decenije sve dok kancelarija šerifa okruga Ozauki u utorak nije objavila da su DNK baze podataka pomogle da ih dovedu do njenog ubice.

Vlasti sada kažu da je Filip Kros, koji je tada imao 21 godinu, bio odgovoran za ubistvo Trejsi Hamerbeg. Kros je umro od predoziranja drogom 2012. godine.

Filip Kros
Filip Kros foto: Ozaukee County Sheriff's Office

Uprkos vlastima koje su u to vreme uzele DNK profil iz sperme pronađene na telu Hamerberg, nikada nisu uspele da identifikuju osumnjičenog. U martu su počeli da gledaju baze podataka rodoslova da bi videli da li se taj originalni DNK profil poklapa sa nekim od rođaka ubice.

Istražitelji su rekli da se DNK profil poklapa sa potencijalnim drugim rođakom.

Oni su započeli stvaranje porodičnog stabla na osnovu rodbine drugog rođaka i suzili osumnjičene. Kros je u avgustu identifikovan kao mogući osumnjičeni. Prvobitni DNK profil je zatim upoređen sa DNK dobijenim obdukcijom njegovog tela.

Hamerberg je pila s prijateljima one noći kad je umrla, a istražitelji veruju da je prihvatila vožnju od Krosa kad je bio na putu kući s posla.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Daily mail)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.