NASTAVNICA SE ONESVESTILA OD ALKOHOLA PRED ĐACIMA: Mešala piće i lekove, a to joj nije prvi put!
Ilustracija, Foto: Profimedia

užas

NASTAVNICA SE ONESVESTILA OD ALKOHOLA PRED ĐACIMA: Mešala piće i lekove, a to joj nije prvi put!

Nekoliko puta je tokom 2016. godine mešala lek valijum sa votkom i vodom i onesvestila se za stolom

Objavljeno:

Nastavnica u osnovnoj školi u australijskoj državi Kvinslend koja se onesvestila na nastavi u pijanom stanju dobila je zabranu da predaje u naredne 2 godine.

Nastavnica, koja je neimenovana zbog zabrinutosti za njeno mentalno zdravlje, imala je istoriju zloupotrebe supstanci i poremećaja mentalnog zdravlja.

Nekoliko puta je tokom 2016. godine mešala lek valijum sa votkom i vodom i onesvestila se za stolom.

Jednom je uzela valijum da se "smiri nakon što je prethodne noći bila umešana u porodičnu svađu sa bivšim mužem". Bilo je i drugih incidenata: vozila je automobil dok je bila alkoholisirana sa decom unutra, konzumirala je sredstva za dezinfekciju ruku i hospitalizovana je nakon što se srušila u školi.

U jednom trenutku, dok je spavala u učionici drugog razreda, „nije bila svesna incidenta u kome je dete udarano“.

Njen obrazac zloupotrebe alkohola je „izložio decu neprimerenom i zastrašujućem ponašanju“, kaže se u odluci KCAT (Kolegijum učitelja Kvinslenda).

- Ovo je osetljivo pitanje. Verujem da je KCT to dobro rešio, a doneta je prava odluka - izjavila je ministarka obrazovanja u Kvinslendu Gejs Grejs.

Prema KCAT-u, neimenovana učiteljica patila je od "depresije i anksioznosti zbog izuzetno teškog i traumatičnog perioda u njenom životu", dok je prolazila kroz "raspad svog braka".

Počela je viđati psihijatra, ušla je u program rehabilitacije i "duboko se žali zbog svojih postupaka", navodi se u odluci KCAT-a.

U ličnoj izjavi nastavnica je rekla da je "na putu ka oporavku, ali shvata da će ovo potrajati neko vreme". Sada mora da sačeka dve godine pre nego što ponovo zatraži dozvolu za podučavanje, i biće joj dozvoljeno samo pod određenim uslovima - uključujući psihijatrijsko lečenje od alkoholizma, apstinenciju od alkohola i mesečno testiranje krvi.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/CNN)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.