RODITELJIMA BILO MUKA OD ČUVANJA DECE, PA IH OSTAVILI NA NAJGOREM MOGUĆEM MESTU: Bili su goli, bosi i gladni (FOTO)
Ovde su pronađena deca, Foto: Ukrajinska policija

TEŠKO ZANEMARIVANJE

RODITELJIMA BILO MUKA OD ČUVANJA DECE, PA IH OSTAVILI NA NAJGOREM MOGUĆEM MESTU: Bili su goli, bosi i gladni (FOTO)

Portparol policije Dina Kurnjikova kaže da su deca izgledala kao Mogli i da su pila vodu iz Dnjepra

Objavljeno:

Andrej (3) i njegov brat Maksim (2) živeli su nedelju dana s beskućnicima u prljavom logoru u Zaporožju i čeprkali po smeću.

- Mladi par je došao i pitao da li možemo da pričuvamo decu. Bili su goli i bosi. Roditelji su rekli da idu da kupe namirnice i da će se vratiti za dvadeset minuta, a onda su otišli i više se nisu vratili - kaže skitnica po imenu Sergej (42).

Tokom narednih nedelju dana beskućnici su delili ono malo hrane što su imali sa napuštenom decom i pazili na njih, preneli su lokalni mediji.

Olena Taševska, koja je tuda prolazila, ugledala je mališane među skitnicama i obavestila policiju.

- Užasnula sam se kad sam videla dva mala dečaka kako leže na prljavim ćebadima. Bili su goli i veoma prljavi - kaže ona.

Portparol policije Dina Kurnjikova kaže da su deca izgledala kao Mogli i da su pila vodu iz Dnjepra.

- Stalno su bili gladni i hranu su nalazili u kantama za đubre duž obale reke. Deca su odvedena u bolnicu, gde su im lekari konstatovali prehladu i pothranjenost.

- Dečaci su slabi i jedva hodaju. Znaju kako se zovu i koliko su stari. Ne pitaju za roditelje - kaže pedijatar Taisa Klimenko iz Dečje bolnice u Zaporožju.

Kada je policija našla majku i oca, Božena Sinička (2) i Volodimir Zajcev (25) izjavili su da su ostavili decu "zato što su se umorili od čuvanja".

Sinička i Zajcev žive od sakupljanja starog gvožđa, koje prodaju. Protiv njih je pokrenuta krivična istraga zbog neispunjavanja roditeljskih dužnosti i preti im kazna od pet godina zatvora.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Daily mail)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.