MOJ SIN (4) JE UMRO ZBOG OVOG ZAČINA, A SVI GA IMAJU U KUHINJI: Majka kroz suze odlučila da UPOZORI SVE RODITELJE!
Majka je upozorila sve na ovaj začin, Foto: Printscreen/Facebook

užas!

MOJ SIN (4) JE UMRO ZBOG OVOG ZAČINA, A SVI GA IMAJU U KUHINJI: Majka kroz suze odlučila da UPOZORI SVE RODITELJE!

Metju Reder (4) je uzeo kašiku mirišljavog začina i za tren oka se našao na podu krkljajući

Objavljeno:

To što je nešto prirodno i zdravo, ne znači da u većim količinama ne može da bude smrtonosno. Ovo važi i za cimet o kome ste sigurno čuli hvalospeve. Jedna majka odlučila je da podeli sa svetom srceperajuće iskustvo i upozori šta cimet u velikim količinama može da uradi.

Metju Reder (4) uspeo je da se u kuhinji dokopa ormarića sa začinima za koje roditelji često ne misle da su opasni za njihovu decu i ostavljaju ih bez nadzora. On je uzeo kašiku mirišljavog začina i za tren oka se našao na podu krkljajući. Kada ga je majka Brijana pronašla on segušio i doživljavao napad. Uspela je da ga odvede u bolnicu, ali je bilo prekasno. Život malog Metjua se ugasio.

"Bio je potpuno zdravo dete bez bilo kakvih problema. Počeo je da se guši kada je uzeo cimet. Izgledalo je kao da ima napad i samo se srušio", rekla je slomljena majka koja je rešila da podeli svoju priču sa roditeljima i upozori ih da ne prave grešku sličnu njenoj.

Jedan od internet izazova koji godinama postoji je "Cimet izazov" u kome je poenta da se proguta što veća količina cimeta i to zabeleži kamerom. Problem je u tome što je to jako teško i opasno. Cimet u prahu može da zatvori disajne puteve i dovede do gušenja jer je veliku količinu suvog praha teško progutati. Velika količina cimeta tako može da ošteti pluća i dovede do upala i infekcija.

Cimet sadrži cimetaldehid, sličan formaldehidu, koji može da izazove upalu sluzokože ukoliko se udahne kroz nos što je sastavni deo ovog izazova. Izaziva kašljanje, gušenje i povraćanje, a neretko i veliku žeđ jer dolazi do dehidratacije. Pneumonija, zapaljenje i prestanak rada pluća su samo neke od pojava, a može biti i smrtonosno kao što je to slučaj sa ovim dečakom.

"Cimet može da vas ubije i to je nešto o čemu deca i stariji koji se odlučuju na ovaj izazov ne obraćaju pažnju", upozorila je Brijana.

Ona je na svom Fejsbuk profilu stavila srceparajući status kojim je opisala kako se oseća povodom gubitka.

"Neizmerno sam zahvalna na svoj vašoj podršci. I svi ste zaista divni. Metijevu priču sada CNN želi da prenese i da sve upozna sa rizikom. To pomaže da malo zacelim slomljeno srce. Pomisao da priča moga deteta može da spase život nekog drugog mi mnogo pomaže. Mog Metjua su mnogi voleli i on je voleo sve. Leti visoko moja bebo, mi te volimo više nego što se to rečima može opisati. Nedostaješ nam toliko da boli. Počivaj u miru moj mali slatki anđele", napisala je ona.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.