GLAVA NOSI 50 POENA, GRUDI 30, A STOMAK 20: Internetom kruži do sada NAJOPASNIJI IZAZOV koji ima SMRTNI ISHOD
Jezivi izazov, Foto: Youtube printscreen / Sky News

POTPUNO LUDO

GLAVA NOSI 50 POENA, GRUDI 30, A STOMAK 20: Internetom kruži do sada NAJOPASNIJI IZAZOV koji ima SMRTNI ISHOD

Poenta je u tome da se dobijaju poeni za svaki oblik nasilja, tako što žrtvu ubadaju nožem ili joj pucaju u određeni deo tela

Objavljeno:

Izgrednici iz Velike Britanije sve učestalije objavljuju brutalne video snimke nasilja, sa smrću kao najčešćim ishodom.

Poenta je u tome da se dobijaju poeni za svaki oblik nasilja, tako što žrtvu ubadaju nožem ili joj pucaju u određeni deo tela.

Poene dobijaju u zavisnosti od toga gde pogode. Njihove krimi radnje privlače mlade da se oprobaju u ovoj surovom izazovu, a snimke svog "uspeha" masovno dele na društvenim mrežama.

Roditelji mladih osoba koji su izgubili život na ovaj način upozoravaju da je to opasno i apeluju da se ovakvi snimci što pre uklone i zabrane na Jutjubu, Instagramu i ostalih platformi na internetu.

Rahim Barton (17) ubijen je u maju prošle godine u južnom delu Londona, a grupa koja ga je ubila, objavila je video snimak, koji je pregledan više od 300.000 puta.

Njegov mentor, Sejs Holms Luis, vaspitač grupe mladih prestupnika kojoj je ubijeni mladić pripadao, istakao je da je Barton, nažalost, preminuo jer tako nalažu pravila ove "igre" za kojom mladi sve više posežu.

- Ukoliko ubodete osobu u glavu ili vrat, dobijate određen broj poena. Dobijate više ili manje poena u zavisnosti za koji oblik nasilja se odlučite. Čini se da je stvarnost mladih ljudi iskrivljena kada je nasilje u pitanju. Oni misle da je to igra. Ubiti nekog postalo je zabavno - istakao je on.

Holms Luis inače vodi program za odvikavanje mladih delikvenata od kriminalnih aktivnosti u delu Londona gde je Rahim Barton izgubio život. Na dan ubistva bio je sa njim. U roku od sat vremena, kaže, suparnička banda se hvalila ubistvom njegovog učenika na društvenim mrežama.

- Gledao sam ubistvo Rahima na Instagramu, Snepčetu... Osećao sam se odvratno, bila mi je muka dok sam to gledao - rekao je Luis.

Ovakva ubistva ne dešavaju se samo u Londonu. Prošlog meseca četvorica mladića iz Ipsviča osuđena su na doživotnu robiju zbog ubistva prouzrokovanog ovim izazovom. Pre nego što su uhapšeni, pohvalili su se ubistvom tako što su napravili "bodovnu skalu" i objavili je na Jutjubu.

Ubili su momka tako što su ga 15 puta izboli u glavu staklenom flašom, a pohvalili su se da su "osvojili" 23 boda, što im je i bio cilj, jer je taj broj na dresu nosio njihov idol, košarkaš Majkl Džordan.

Za pogodak metkom ili ubadanjem u glavu po ovoj skali dobija se maksimalnih 50 peona, ukoliko su meta grudi dobija se 30 poena, dok pucanj ili ubod u stomak vrede 20 poena. Najmanje poena se dobija ukoliko osobu pogodite u nogu (10 poena), odnoso u ruku (5).

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/sky news)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.