PORODILA SE PRE VREMENA, A POSLE MESEC DANA JE OPET ZABOLEO STOMAK: U bolnici se dogodilo PRAVO ČUDO
Žena nije znala da nosi tri bebe (ilustracija), Foto: EPA/Attila Balazs

NEVEROVATAN SLUČAJ

PORODILA SE PRE VREMENA, A POSLE MESEC DANA JE OPET ZABOLEO STOMAK: U bolnici se dogodilo PRAVO ČUDO

Samo 26 dana kasnije, požalila se na bol u stomaku

Objavljeno:

Žena iz Bangladeša rodila je blizance skoro mesec dana nakon prerano rođenog deteta, piše BBC.

Dvadesetogodišnja Arifa Sultana rodila je bebu krajem februara, ali 26 dana kasnije ponovo je požurila u drugu bolnicu nakon što je osetila bol u stomaku.

Doktori su otkrili da je još uvek trudna sa blizancima u drugoj materici i obavila hitan carski rez. Utvrđeno je da su joj blizanci zdravi i otpušteni bez komplikacija.

Gđa Sultana, koja je iz seoskog sela, rodila je svoju prvu bebu u bolnici Medicinskog koledža Kulna u okrugu Kulna. Samo 26 dana kasnije, požalila se na bol u stomaku i 21. marta je požurila u bolnicu Ad-din u okrugu Jesore, rekao je za BBC dr Podar, ginekolog koji je izveo carski rez.

- Kada je pacijent došao, obavili smo ultrazvuk na njoj i otkrili da postoje blizanci bebe - rekao je dr Podar.

- Bili smo veoma šokirani i iznenađeni. Nikada ranije nisam primetio nešto slično.

Nije jasno zašto je odlučila da ode u drugu bolnicu. Prema dr. Podaru, gospođa Sultana i njen suprug su "veoma siromašni" i "nikada pre nije imala ultrazvuk", dok je tekla prvi porođaj.

- Nije imala pojma da ima još dve bebe - rekao je dr Podar.

- Izveli smo carski rez i ona je rodila blizance, jednog muškog i ženskog.

Dvadesetogodišnjakinja i njena novorođenčad otpušteni su 25. marta nakon četiri dana u bolnici.

- Bebe i ona su zdrave. Veoma sam srećan što je sve prošlo dobro - rekao je dr Podar.

Jedan ginekolog u Singapuru je rekao da materica didelfis - stanje dve materice - nije "tako retko kao što ljudi misle".

- Ako se prethodno skenira, očigledno je da se vide dva seta materica. Ali očigledno su iz ruralnijeg područja [i možda nemaju pristup ultrazvučnom snimanju] - rekao je dr Kristofer Ng iz klinike GinaeMD.

- Verovatno je da su se tri jaja ovulirala i oplodila u isto vreme tokom njenog plodnog perioda, što je rezultiralo sa tri embriona.

Šta je materica didelfis? To je poremećaj u kojem žena razvija dve materice umesto jedne. Abnormalnosti materice, kao što je ova, javljaju se kada materica ne uspeva normalno da se spoji tokom razvoja. Mogu se razlikovati po težini i u nekim slučajevima mogu izazvati probleme sa plodnošću.

Postoje različite projene koliko je uobičajeno stanje. Smatra se da utiče na jednu od 1.000 žena u Velikoj Britaniji. Često žene koje imaju ovo stanje nemaju simptome i obično se otkrivaju tokom trudnoće kada se daje ultrazvuk.

Sultana je rekla da je srećna sa svojom djecom, ali je bila zabrinuta da bi njihovo podizanje opteretilo njenu finansijsku situaciju, prenosi agencija AFP. Njen muž zarađuje manje od 6.000 taka ( $ 95) jesečno kao radnik, ali je rekao da će "pokušati sve od sebe", izveštava AFP.

- Bilo je čudo od Alaha da su sva moja deca zdrava. Pokušat u sve od sebe da ih usrećim.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/BBC)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.