NOGE SU MI SE TRESLE, MISLIO SAM DA ĆU UMRETI! Doživeo je nesreću na jedrenju, a spasio se zahvaljujući FARMERKAMA
Arne je spašen iz Pacifika, Foto: Facebook printscreen

priča o preživljavanju

NOGE SU MI SE TRESLE, MISLIO SAM DA ĆU UMRETI! Doživeo je nesreću na jedrenju, a spasio se zahvaljujući FARMERKAMA

Arne se poslužio starim trikom američke ratne mornarice

Objavljeno:

Nemački turista Arne Murke (30) s bratom je dostavljao jedrilicu iz Oklanda u Brazil kad ih je, dok su plovili južno od Novog Zelanda, zadesila nesreća.

Naime, olabavio se konopac koji drži jarbol, a deo jedrilice (lantina) prevrnuo je Arnea preko palube.

Muškarac je pao u okean, a talasi su ga vrlo brzo udaljili od njihova 12-metarskog plovila pa Nemac nije uspeo da dohvati prsluk za spašavanje koji mu je bacio brat, objavio je portal Sky News.

Murke je u uzburkanom Pacifiku, oko 28 kilometara daleko od zaliva Tolaga, proveo više od tri sata, a preživeo je zahvaljujući - trapericama.

Arne se poslužio starim trikom američke ratne mornarice i od pantalona napravio improvizovani prsluk za spašavanje.

- Skinuo sam farmerke i zavezao čvorove na nogavicama. Naduvao sam pantalone, gurnuo ih pod vodu i dobio svojevrsni prsluk koji mi je, na kraju krajeva, spasio život. Kako je vreme odmicalo, bilo mi je sve hladnije, noge su mi se tresle... Farmerke su stalno gubile zrak pa sam ih morao iznova naduvavti.. U jednom trenutku zbilja sam pomislio da ću umreti, ali onda je, srećom, naišao helikopter spasilačke službe - prepričao je Nemac.

Dodao je kako je, dok je čekao pomoć, mislio samo na svoju 10-mesečnu ćerku i to mu je davalo snage da se bori i ne gubi nadu.

- Pravo je čudo što je preživeo u onako teškim uslovima - komentisali su članovi spasilačke službe koji su na Fejsbuku objavili snimak Arneovog izvlačenja iz Pacifika.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.