TOKOM POROĐAJA BABICE JOJ OTKRILE NEŠTO UŽASNO: Da nije bilo njene druge ćerke, sada bi bila mrtva
Karla Vuds se izlečila, Foto: Facebook printscreen

neverovatna priča

TOKOM POROĐAJA BABICE JOJ OTKRILE NEŠTO UŽASNO: Da nije bilo njene druge ćerke, sada bi bila mrtva

Karlu je dijagnoza šokirala

Objavljeno:

Mlada žena koja je pri porođaju drugog deteta otkrila da ima rak vrata materice, svoju ćerku sada zove ‘čudom koje joj je spasilo život’.

Upravo su babice shvatile da nešto nije u redu kod 29-godišnje Karle Vuds dok je rađala mlađu ćerku Freju, danas 14 meseca staru.

Napipale su kvržicu na zidu vagine i posumnjale na rak iako Karla nije imala drugih simptoma. Majka dvoje dece iz Kerfilija u Velsu veruje da joj je ćerka spasila život.

Rak se već proširio na dva limfna čvora u području prepona pa su joj bile potrebne sve vrste terapija, i hemoterapija i zračenje. Na svu sreću u jaunaru ove godine saznala je da nalazi pokazuju da više nema malignih ćelija, ali podelila je svoju priču kako bi podigla svest o preventivnim pregledima i papa testu.

- Nisam imala pojma da imam ikakav problem sve dok mi babice nisu rekle da imam izraslinu na vaginalnom vratu. Freju zovem našim čudom od deteta jer mi bez nje ne bi dijagnostikovali rak sve dok se ne bi još dodatno raširio. Nikad nisam propustila papa test. Nakon što mi se rodila starija kći Pejdž (4), išla sam na papu svakih šest meseci. Međutim, tad sam ostala trudna s Frejom pa nisam odradila zakazani preventivni papa test. Babice su prvo pomislile da se radi o cistama pa su mi rekle da zakažem pregled za detaljnije analize. Međutim, bila sam tako zauzeta s novorođenom Frejom da sam se naručila tek nakon nekoliko nedelja. I mene i muža Endrua (31) šokirala je dijagnoza koju sam konačno dobila u julu 2018., nismo imali pojma da može biti nešto tako ozbiljno kao rak. Tumor je bio veličine šljive, trebale su mi i hemoterapija i zračenje. Nisam tako planirala provesti porodiljni dopust, ali bila sam srećna što su mi ipak rano postavili dijagnozu i što sam mogla da se lečim - rekla je Karla za Mirror.

Budući da nikad nije propustila preventivni papa test i budući da su svi raniji testovi bili dobri, Karlu je dijagnoza šokirala. Ali, sad upozorava žene da ne odgađaju pregled koji može da im spasi život.

- Nisam imala nikakve uobičajene simptome za rak vrata maternice kao što je krvarenje, bol u leđima ili bol u zadnjici. Da nisam trebala da rodim ne bih još otkrila tumor. On bi nastavio rasti, zato sam tako zahvalna Freji. Ovo se može dogoditi svakome, a papa test pomaže otkriti rak čak i kad nema simptoma. Nakon ovih tretmana više nisam plodna jer sam sad ušla u preuranjenu menopauzu. Ali srećna sam jer nemam rak! Neka ovo bude upozorenje svim ženama da ne propuštaju preglede - apelovala je Karla.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.