POLIVALA MUŠKARCE IZBELJIVAČEM PO MEĐUNOŽJU: Išla autobusom, pa svakom ko ŠIRI NOGE prilazila i... AU! (VIDEO)
Foto: Print Screen Youtube

potez koji dovodi do suza

POLIVALA MUŠKARCE IZBELJIVAČEM PO MEĐUNOŽJU: Išla autobusom, pa svakom ko ŠIRI NOGE prilazila i... AU! (VIDEO)

Devojka je odlučila da stane na kraj muškarcima koji uzimaju previše mesta u javnom prevozu i naljutila internet

Objavljeno:

Ana Dovgaluk (20) iz Rusije odlučila se na drastičan potez u borbi protiv fenomena poznatog kao manspreading. Manspreading je naziv za pojavu muškaraca koji na javnim mestima zauzimaju previše mesta raširenim nogama. Iako je definicija pomalo labava, obično se odnosi na muškarce koji svojim raširenim nogama zauzimaju više od jednog sedećeg mesta i teraju ljude oko sebe da se skupe do granice nelagode.

Mlada Ruskinja snimila je video u kojem odlučno staje na kraj takvim muškarcima i poliva im međunožje mešavinom vode i izbeljivača na liniji podzemne železnice u St. Petersburgu. Reakcije muškaraca bile su očekivano burne, ali studentkinu prava to nije sprečilo da nastavi sa svojom misijom.

Ana kaže da je ciljala međunožje "kako bi svima odmah bilo jasno koji dio tela je odgovoran za takvo ponašanje" te da video posvećuje "svima onima koji moraju trpeti takvo ponašanje muškaraca koji žele da demonstriraju svoj mačoizam u sredstvima javnog prevoza".

Njen video za sada na YouTube-u ima oko tri miliona pregleda i oko 2700 simpatizera te 59.000 onih kojima se video ne sviđa. Komentari povređenih muškaraca ispod videa variraju od onih koji smatraju da bi zbog svojeg postupanja trebala biti izbačena s pravnog fakulteta, pa do onih koji njen performans smatraju terorizmom i napadom hemijskim oružjem.

Neki su je u komentarima pozvali da takvo nešto isproba u podzemnoj železnici New Yorka jer će tamo "dobiti što zaslužuje", a video koji je muškarce na YouTube-u doveo do ruba plača možete pogledati u nastavku.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/dnevnik.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.