ŠARLI EBDO PLJUNUO NA POGINULE RUSE: Da li je ova karikatura prevršila meru?(FOTO)
Foto: Printscreen/Twitter/Алексей Бушуев

ŠTA ĆE PUTIN REĆI?

ŠARLI EBDO PLJUNUO NA POGINULE RUSE: Da li je ova karikatura prevršila meru?(FOTO)

Kako bi sve još malo začinili oni ostavili i zanimljivu poruku ispod karikature koja se odnosi na predsednika Rusije
Objavljeno: 10:44h

Satirični francuski časopis "Šarli Ebdo" napravio je još jednu karikaturu koja je izazvala bes u svetu, a najviše u Rusiji. Ovog puta tema je bila pad ruskog aviona TU-154 u kojem je 92 ljudi izgubilo život.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Delegacija novinara i poznati ruski hor Aleksandrov krenuli su u Siriju, ali se avion srušio u Crno more nakon poletanja iz Sočija. Istraga o ovoj nesreći je u toku, a delovi aviona se izvlače iz mora.

Poslednje reči posade ruskog aviona: Prokleta zakrilca! Kapetane, MI PADAMO! (VIDEO)

Časopis se našalio pa je na karikaturi nacrtan avion koji pada i pevač koji gleda u tekst uz komentar: - Širi se repertoar hora Crvene armije.

Kako bi sve još malo začinili oni ostavili i zanimljivu poruku ispod karikature koja se odnosi na predsednika Rusije.

- Loše vesti... Putin nije bio u avionu.

Reakcije su došle sa svih strana, a predsednica ruske Dume, Irina Jarova, izjavila je da ova karikatura podstiče terorizam.

Portparol Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov komentarisao je karikaturu francuskog satiričnog nedeljnika.

- Još jedan izmet na papiru tih pariskih dvonožaca nas se ne tiče. Čak je i obraćanje pažnje na tu gadost ponižavajuće za normalnu osobu. Napominjem samo jedno, ne komentarišući samu žvrljotinu. Ukoliko je ta 'umetnost' ispoljavanje autentičnih 'zapadnih vrednosti', njihovi nosioci i zagovornici su osuđeni. U najblažem slučaju u usamljenosti u budućnosti - istakao je Konašenkov.

Karikaturu su osudili korisnici društvenih mreža, a Savez novinara Rusije nazvao je karikaturu uvredljivom. Potpredsednik Državne dume Irina Jarova izjavila je da je karikatura podstiče terorizam.

Komesar za ljudska prava, demokratiju i vladavinu prava Ministarstva spoljnih poslova Rusije Konstantin Dolgov istakao je da su saradnici "Šarli ebdoa" izgubili ljudsko dostojanstvo.

(Espreso.co.rs / Ria.ru)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.