"OVE GODINE SMO MORALI DA PROMENIMO LOKACIJU": Hrvati preplavili skijališta ove zemlje, uprkos PANDEMIJI!
Skijanje, Foto: Profimedia

NAJPOPULARNIJA DESTINACIJA

"OVE GODINE SMO MORALI DA PROMENIMO LOKACIJU": Hrvati preplavili skijališta ove zemlje, uprkos PANDEMIJI!

Uprpkos pandemiji, Hrvati na skijalištima uživaju i pristojno troše

Objavljeno:

Iako su prethodnih godina Austrija i Italija bile najpopularnije destinacije među Hrvatima, zbog kovid mera su se mnogi ove godine odlučili za Sloveniju.

Na slovenačkim skijalištima mogu da skijaju svi koji su vakcinisani sa dve doze vakcine, oni koji su preležali kovid 19 ili s negativnim PCR testom. Dakle, obavezna kovid potvrda, maska na licu u hotelima i restoranima i svi uslovi su ispunjeni za uživanje na slovenačkim skijalištima. Hrvati su doslovno preplavili Kranjsku Goru.

Porodici Novak nije bilo teško da pređe 500 kilometara. "Gužve nije bilo, stigli smo juče, na skijanje dolazimo svake godine, doduše najčešće idemo u Austriju, ali ove godine smo morali da promenimo lokaciju, a i Kranjsku Goru veoma dobro poznajemo", kaže Sonja Novak Mijić iz Trogira. Uz Dalmatince i Istrane, najviše je ipak Zagrepčana.

1 / 4 Foto: Profimedia

"Kranjska Gora je kao iz bajke, sve je tu na dohvat, svi razumeju jezik, prihvaćeni smo tu, puno je Hrvata", dodaje Svetlana Radić iz Zagreba. Dvadesetak je tu kilometara skijaških staza što je idealno za porodice s malom decom. Snega i gostiju ima u izobilju. Slovenački ugostitelji su i više nego zadovoljni. Dok su prošle sezone njihovi objekti većinom bili zatvoreni, ove se traži - soba više. "Veoma smo zadovoljni, počela je sezona sa slovenačkim gostima i idemo dalje, došlo nam je rekordno mnogo Hrvata", kaže Aida Kadič, menadžerka hotela. Ali skijaša bi bilo manje da konkurenti - Italija i Austrija - nisu uveli stroge mere zbog pandemije. Iako su slovenačka skijališta puna, pandemija i dalje preti. Samo danas više od hiljadu novozaraženih koronavirusom. Stoga je opravdan strah ugostitelja od novog lokdauna. A i omikron se sve više širi - upozorava slovenačko Ministarstvo zdravlja. Trenutačno je zabeležen kod 300 osoba. "Lokdaun je uvek negde prisutan, to smo naučili u ove dve godine", ističe Kadič. Uprpkos pandemiji, Hrvati na skijalištima uživaju i pristojno troše. A i vreme im ide na ruku.

(Espreso/Hrt.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.