LETELA STAZOM U KURŠEVELU: Mikaela Šifrin došla do svoje 72. pobede u karijeri (FOTO)
Foto: Profimedia

SADA JE VODEĆA i u svetskom kupu

LETELA STAZOM U KURŠEVELU: Mikaela Šifrin došla do svoje 72. pobede u karijeri (FOTO)

Sutra je na programu nova veleslalomska trka

Objavljeno: 17:51h

Američka skijašica Mikaela Šifrin pobedila je na veleslalomskoj trci, koja je u okviru Svetskog kupa vožena u francuskom Kurševelu.

Šifrin je do svoje 72. pobede u karijeri i 14. u veleslalomu, došla sa ukupnim vremenom 2:15,35 minuta.

Drugo mesto je zauzela Šveđanka Sara Hektor, koja je u drugoj vožnji napredovala za jednu poziciju. Ona je za pobednicom zaostala 0,86 sekundi, dok je treće mesto pripalo Švajcarkinji Mišeli Gizin (1,08).

1 / 3 Foto: Profimedia

Osvajačica Velikog kristalnog globusa prošle sezone, Slovakinja Petra Vlhova je trku završila na četvrtom mestu sa zaostatkom od 1,44 sekunde.

Šifrin se ovom pobedom izjednačila na trećem mestu svih vremena sa Francuskinjom Tesom Vorli, Nemicom Viktorijom Rebensburg i Austrijankom Anitom Vahter, po broju trijumfa u veleslalomu.

U plasmanu veleslaloma Šifrin posle dve pobede ima maksimalnih 200 bodova, Vlhova je druga sa 110 bodova, a treća je Hektor sa 102 boda.

Amerikanka je preuzela vođstvo u generalnom poretku Svetskog kupa od Italijanke Sofije Gođe, koja nije završila drugu vožnju. Šifrin ima 670 bodova, Gođa 35 bodova manje, dok je Vlhova na trećem mestu sa 390 bodova.

Sutra je u Kurševelu na programu nova veleslalomska trka.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.