NOVE MERE ZA ULAZAK U SLOVENIJU! Desetodnevni karantin ostaje obavezan za putnike iz 7 zemalja Južne Afrike
Ilustracija, Foto: Profimedia

KORONA VIRUS

NOVE MERE ZA ULAZAK U SLOVENIJU! Desetodnevni karantin ostaje obavezan za putnike iz 7 zemalja Južne Afrike

Navodi se da je strancima bez prebivališta u Sloveniji, a koji dolaze iz područja sa varijantom omikron, nije dozvoljen ulazak u zemlju

Objavljeno:

Zbog širenja novog omikron soja korona virusa, slovenačka vlada je odredila da od danas putnici koji u Sloveniju dolaze iz sedam zemalja Južne Afrike obave tri PCR testa tokom obaveznog 10-dnevnog karantina, koji je već uveden u subotu.

Desetodnevni karantin ostaje obavezan za osobe koje dolaze u Sloveniju, a boravili su u Južnoj Africi, Bocvani, Esvatiniju, Lesotu, Mozambiku, Namibiji ili Zimbabveu, ili za osobe koje su te zemlje posetile 14 dana pre ulaska u Sloveniju, prenosi agencija STA. Navodi se da je strancima bez prebivališta u Sloveniji, a koji dolaze iz područja sa varijantom omikron, nije dozvoljen ulazak u zemlju. Vlada je danas uvela dodatno pravilo koje zahteva da putnici koji dolaze iz pomenutih zemalja, urade tri PCR testa nakon što im je naređeno da budu u karantinu. Navodi se da osobe moraju da urade PCR test po ulasku u Sloveniju i da ga ponove petog i 10. dana dok su u karantinu kod kuće, ali da ne mogu ranije da prekinu obavezni karantin bez obzira na rezultat testa. Devetnaest ljudi je već u desetodnevnom karantinu zbog dolazaka iz ugroženih područja. Jedna osoba je po dolasku u zemlju dobila nalog za karantin na aerodromu, dok se njih 18 samo prijavilo, rečeno je slovenačkoj agenciji u policiji. Preporuka Vlade je takođe da putnici iz zemalja koje nisu na listi, ali koje su takodje potvrdile slučajeve omikron soja virusa, urade brzi test po dolasku u Sloveniju.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.