NEMAČKA PRELOMILA: Uvode se oštre mere za NEVAKCINISANE!
Ilustracija, Foto: EPA/Filip Singer

PALA ODLUKA

NEMAČKA PRELOMILA: Uvode se oštre mere za NEVAKCINISANE!

Zatvaraju se i noćni klubovi u oblastima gde je zaraza velika, dok će na manifestacijama velikih razmera broj gledalaca biti smanjen

Objavljeno:

Nemačka privremena vlada uvešće oštre mere za nevakcinisane da bi obuzdala kovid 19 i ublažila pritisak na bolnice zbog nove varijante virusa – omikrona.

U četvrtak su se nemački regionalni premijeri usaglasili sa odlazećom kancelarkom Angelom Merkel da uvedu oštra ograničenja za one koji nisu vakcinisani protiv kovida 19.

Merkelova je u četvrtak pozvala šefove 16 nemačkih saveznih država da donesu odluku o novim ograničenjima širom zemlje. Tokom pandemije, državni lideri su uglavnom bili slobodni da odlučuju o sopstvenim merama kovida.

Prema novim ograničenjima, nevakcinisanim osobama biće zabranjen pristup restoranima, pozorištima i prodavnicama koje nisu neophodne.

Zatvaraju se i noćni klubovi u oblastima gde je zaraza velika, dok će na manifestacijama velikih razmera broj gledalaca biti smanjen.

Govoreći u četvrtak, odlazeći ministar zdravlja Jens Špan rekao je televiziji ZDF da je plan u suštini „zaključavanje za nevakcinisane“.

„Više od 12 miliona odraslih osoba koje nisu vakcinisane je ono što stvara izazov za zdravstveni sistem“, dodao je on.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.