JULIJA SAMA SEBI NAMERNO ODESKLA ŠAKU ZBOG OSIGURANJA! Policija otkrila prevaru, Slovenka osuđena na zatvor
Ilustracija, Foto: Profimedia, Ilustracija

NEVERICA

JULIJA SAMA SEBI NAMERNO ODESKLA ŠAKU ZBOG OSIGURANJA! Policija otkrila prevaru, Slovenka osuđena na zatvor

Adlešič je bez šake ostala početkom 2019. godine

Objavljeno:

Danas je održano ponovno ročište u predmetu Slovenke Julije Adlešič, kojoj se sudilo zbog pokušaja prevare i namernog samopovređivanja kako bi dobila novac od osiguranja.

Naime, na današnjem ročištu njen partner Sebastien Abramov i njegovi roditelji Tinka Huskić Colarič i Gorazd Colarič priznali su krivicu.

Adlešič je osuđena na godinu i sedam meseci zatvora, a Abramov na dve godine i pet meseci. Većinu kazne već su odslužili u zatvoru. Današnja presuda nije pravosnažna, a razmotriće se i eventualne žalbe. Njen advokat rekao je da je Adlešič priznala krivicu tek sada zbog ličnih razloga.

Da podsetimo, Adlešič je bez šake ostala početkom 2019. godine. Tvrdila je da se radi o nesreći koja se zbila dok je rezala grane za ogrev cirkularom. Nakon nekoliko dana zatražila je isplatu odštete od osiguranja s kojim je prethodno sklopila ugovor, no ljubljanska policija je vrlo brzo otkrila da se radi o čistoj prevari, u kojoj je Julija namerno sebi odsekla ruku iznad ručnog zgloba, samo kako bi se domogla novca, prenosi Index.hr.

Tužilaštvo je ustanovilo da su sve isplanirali još 2018. godine te da su tada sklopili osiguravajući ugovor s više osiguravajućih kuća. Julija je u ovom slučaju zbog invaliditeta trebalo da dobije preko milion evra, od čega bi deo dobila odmah, a deo u obliku trajnog mesečnog prihoda.

Takođe, tužilaštvo je tvrdilo da je njen dečko pre nesreće na internetu pretraživao o veštačkoj, biomehaničkoj ruci, što se uklapa u tezu da je sve isplanirano. Policija je kasnije odsečeni ud odnela u bolnicu, gde su joj ga lekari operativnim zahvatom uspeli da prišiju, spasivši je od trajnog invaliditeta.

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.