Slovenija: Opozicija traži smenu ministra unutrašnjih poslova
Aleš Hojs, Foto: Profimedia

ZAHTEV

Slovenija: Opozicija traži smenu ministra unutrašnjih poslova

Upitan da li je raspodela moći u parlamentu takva da će on ostati ministar, Hojs je rekao da u ovom trenutku nije bitan on, već država Slovenija

Objavljeno:

Četiri opozicione stranke u Sloveniji najavile su danas da će podneti zahtev za smenu ministra unutrašnjih poslova Aleša Hojsa.

Ministar Hojs je rekao da nije upoznat sa sadržajem zahteva, tako da neće komentarisati ništa, navodi agencija STA.

Predlog zahteva za smenu ministra sačinile su stranke levice, a inicijativi su se pridružile Lista Marjana Šareca (LMŠ), Socijaldemokratska stranka (SD) i Stranka Alenke Bratušek (SAB).

Prema nacrtu predloga u koji je STA imala uvid, stranke smatraju da je ministar Hojs odgovoran za doprinos vanrednom stanju u zemlji, policijsko nasilje na protestima u Ljubljani, neustavno ograničavanje ljudskih prava i politizaciju i militarizaciju policije.

Upitan da li je raspodela moći u parlamentu takva da će on ostati ministar, Hojs je rekao da u ovom trenutku nije bitan on, već država Slovenija.

On je rekao da se moć u parlamentu može videti kroz usvajanje dobrih zakonodavnih predloga.

Na pitanje da li će policija ponovo upotrebiti silu na protestima koje bi trebalo da se održe u sredu, on je rekao da, ukoliko ponovo dođe do eskalacije nasilja, "verovatno će policija ispravno reagovati na način da se spreči eskalacija nasilja".

Bonus video:

01:04

ESPRESO ANKETA: Koji je vaš stav po pitanju vakcinacije?

(Espreso/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.