"DETE SE GRČILO U BOLOVIMA 40 MINUTA": Dečaka (4) sa opekotinama nisu primili u hitnu u Sloveniji bez kovid testa!
Ilustracija, Foto: Profimedia

NEDOPUSTIVO!

"DETE SE GRČILO U BOLOVIMA 40 MINUTA": Dečaka (4) sa opekotinama nisu primili u hitnu u Sloveniji bez kovid testa!

Direktorka bolnice Margareta Guček Zakošek rekla je da ubuduće neće biti odlaganja u lečenju hitnih pacijenata, čak i ako oni nemaju test na korona virus

Objavljeno:

Bolnica u Čelju izvinila se roditeljima četvorogodišnjeg dečaka sa opekotinama koji je morao na hitnom prijemu da čeka 40 minuta jer je kašljao i nisu hteli da ga prime bez testa na korona virus, prenosi RTV Slo.

- Žao nam je i izvinjavamo se zbog vremenske komponente koja je odstupila od ustaljenih protokola - rekao je u saopštenju stručni direktor celjske bolnice Radko Komadina.

Vanredni stručni nadzor nad lečenjem četvorogodišnjeg dečaka sa opečenom nogom, kojem je po dolasku na hitnu pomoć u Celju naređeno brzo testiranje na koronu, zbog čega je morao da čeka 40 minuta, pokazao je da ovo nije uticalo na lečenje.

- Čekali smo oko 40 minuta napolju, u autu. Dete se grčilo od bolova jer je imalo jake opekotine. Bilo bi fer da tako malo dete barem stave u sobu za izolaciju dok ne stigne rezultat testa - rekao je otac.

Komadina je izrazio žaljenje jer dečak nije rezultate testa čekao u bolničkim prostorijama.

Direktorka bolnice Margareta Guček Zakošek rekla je da ubuduće neće biti odlaganja u lečenju hitnih pacijenata, čak i ako oni nemaju test na korona virus.

Bonus video:

01:04

ESPRESO ANKETA: Koji je vaš stav po pitanju vakcinacije?

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.