U SLOVENIJI NAJVIŠE ZARAŽENIH U PROTEKLA DVA MESECA: Zabeleženo 216 novozaraženih ljudi!
PCR test, Foto: Profimedia

BROJ RASTE

U SLOVENIJI NAJVIŠE ZARAŽENIH U PROTEKLA DVA MESECA: Zabeleženo 216 novozaraženih ljudi!

Testirano je 1848 ljudi, a udeo pozitivnih među testiranima iznosio je 11,7 odsto

Objavljeno:

U protekla 24 sata u Sloveniji je zabeleženo 216 novih slučajeva infekcije korona virusom, uz visok postotak pozitivnih među testiranima i ovo je najveći broj novozaraženih nakon 8. juna kada je bilo 254 slučajeva.

Testirano je 1848 ljudi, a udeo pozitivnih među testiranima iznosio je 11,7 odsto, što je najviše u protekla dva i po meseca, prenogi agencija Hina.

Na bolničkom lečenju se trenutno nalazi 36 pacijenata obolelih od kovida, pet više nego dan ranije, a sedam pacijenata je na intenzivnoj nezi.

Nijedan pacijent nije preminuo u protekla 24 sata, te broj ukupno preminulih od početka epidemije ostaje 4.433, objavilo je Ministarstvo zdravlja.

Udeo vakcinisanih građana od 39,5 odsto je daleko od 65 do 70 odsto, koliko bi vlada želela da postigne do jeseni, a velike su dileme oko odvijanja nastave u školama i na fakultetima s obzirom na to da je barem jednu dozu vakcine primilo oko 15.000 dece uzrasta od 12 do 18 godina, što je samo dva odsto tog uzrasta.

Infektolog Bojana Beović rekla je da je vladi preporučeno da za učenike važi pravilo PCT (oni koji su preležali virus, vakcinisani i testirani na virus) za ulazak u razrede od početka sledećeg meseca, pravilo koje je već prihvaćeno za studente, ali odluka vlada još uvek nije stigla.

Toj preporuci se, kako prenose slovenački mediji, protive direktori škola i sindikat, jer smatraju da bi ta mera bila preterana i nesprovodiva, a postavljaju se i pitanja ko bi organizovao i plaćao testiranja učenika i nastavnika, ukoliko bi se ovo pravilo prihvatilo.

Bonus video:

01:00

NOVINARKA ESPRESA JE OTIŠLA KOD DUŠANA DA PROVERI KOLIKO TETOVIRANJE BOLI: Nije joj bilo LAKO!

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.