SLOVENIJA FORMIRALA SPECIJALNU POLICIJSKU JEDNICU ZA BORBU PROTIV MIGRANATA: Baza u Brežicama danas počela da radi!
Ilustracija, Foto: Profimedia

POSEBNA GRUPA

SLOVENIJA FORMIRALA SPECIJALNU POLICIJSKU JEDNICU ZA BORBU PROTIV MIGRANATA: Baza u Brežicama danas počela da radi!

Grupa za sada ima 23 policajaca, a povećavaće se jer je predviđeno da ukupno ima 52 člana

Objavljeno:

U Brežicama je danas počela da radi posebna grupa slovenačke policije za borbu protiv ilegalnih migracija, objavilo je danas slovenačko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Grupa za sada ima 23 policajaca, a povećavaće se jer je predviđeno da ukupno ima 52 člana, prenela je Hina.

Govoreći povodom početka delovanja jedinice, ministar unutrašnjih poslova Aleš Hojs i direktor policije Anton Olaj kazali su da su za sedište izabrane Brežice, jer je na tom području najviše pokušaja ilegalnih ulazaka migranata u Sloveniju i da se do sada na tom planu nije dovoljno uradilo.

"Broj ilegalnih migranata koji se otkrivaju u Sloveniji i na takozvanoj balkanskoj trasi i dalje je na visokom nivou. Na to se odazivamo proaktivno i planiranjem mera za zaštitu granice, zbog čega smo uveli brojne organizacione, zakonske i operativne mere", kazao je Olaj, navedeno je u saopštenju slovenačkog MUP-a.

Posebna policijska jedinica sa sedištem u Brežicama ima zadatke na granici sa Hrvatskom i u unutrašnjosti, a zadužena je za prekogranični kriminalitet, nezakonite migracije, krijumčarenje oružja, ukradena vozila, municiju i drugo.

Kontrolu državne granice obavlja optoelektronskim sistemima i pregledom prevoznih sredstava elektronskim i fiberoptičkim napravama, saopštili su iz MUP-a.

Bonus video:

01:58

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO: Đanluka Vaki!!

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.