OPASNA BAKTERIJA OTKRIVENA U VIŠE REGIONA SLOVENIJE! Sumnja se da je ovo UZROK, većina pacijenata JELA ISTU STVAR
Meso, Foto: Stefan Kojić

EVO ŠTA JE VEĆINA PACIJENATA JELA

OPASNA BAKTERIJA OTKRIVENA U VIŠE REGIONA SLOVENIJE! Sumnja se da je ovo UZROK, većina pacijenata JELA ISTU STVAR

Prvi slučajevi prijavljeni su na području Murske Sobote, a potom su slučajevi otkriveni i u gradovima Ravne na Koroškem i Celju, a danas su zabeležena još dva slučaja u ljubljanskom regionu

Objavljeno:

Nacionalni institut za javno zdravlje (NIJZ) Slovenije pokrenuo je danas široku epidemiološku istragu zbog prijavljenih slučajeva trovanja salmonelom u nekoliko regiona u toj zemlji.

Broj slučajeva trovanja salmonelom, koji su prvobitno prijavljeni u istočnoj Sloveniji, popeo se danas na 19, a prijavljeni su i slučajevi iz drugih regiona, prenela je agencija STA.

Kako navodi agencija, najverovatniji uzrok trovanja je tatarski biftek iz prodavnice.

Biftek
foto: Profimedia

Prvi slučajevi trovanja prijavljeni su na području Murske Sobote, a potom su slučajevi otkriveni i u gradovima Ravne na Koroškem i Celju, a danas su zabeležena još dva slučaja u ljubljanskom regionu.

NIJZ navodi da je 11 pacijenata moralo da bude hospitalizovano, ali se većina njih već oporavila i da se trenutno u bolnici nalaze dve osobe.

Sanja Vuzem iz NIJZ-a rekla je da osobe nisu u srodstvu i da se nisu družile, što navodi na zaključak da je izvor zaraze dostupan široj javnosti.

Izrael, Korona, Kovid, Omikron, PCR test, Antigenski test
foto: Profimedia

Većina pacijenata jela je tatarski biftek iz prodavnice tokom proslave Svetog Martina, ali s obzirom na to da se druge osobe koje su jele tatar nisu razbolele, NIJZ je naložio detaljniju mikrobiološku analizu.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.