RUSIJA UPOZORAVA: Radimo na BRZOM, ŽESTOKOM I BOLNOM odgovoru na sankcije Zapada!
Vladimit Putin, Foto: Profimedia

RATNO STANJE

RUSIJA UPOZORAVA: Radimo na BRZOM, ŽESTOKOM I BOLNOM odgovoru na sankcije Zapada!

"Suočena s pritiskom sankcija, Rusija ulaže značajne napore da pordrži ekonomiju", rekao je Biričevski

Objavljeno:

Rusija je upozorila da radi na velikom i žestokom odgovoru na sankcije Zapada, za koji tvrdi da će biti brz i osetiti se u „najosetljivijim oblastima“, prenosi Rojters.

„Reakcija Rusije će biti brza, promišljena i bolna za one kojima je namenjena“, rekao je Dmitrij Biričevski, direktor odeljenja za ekonomsku saradnju Ministarstva spoljnih poslova, prenosi novinska agencija RIA.

Suočena sa pritiskom sankcija, Rusija ulaže značajne napore da podrži ekonomiju“, rekao je Biričevski.

Naročito govorimo o:

Smanjenje upotrebe dolara kako u domaćim međunarodnim rezervama tako i u spoljnim obračunima pomeranje pažnje na tržišta kapitala koja su alternativa zapadnim obezbeđivanje pouzdanih i sigurnih kanala za prenos finansijskih informacija — povećanje udela međusobnih plaćanja u nacionalnim valutama uspostavljanje direktnih međubankarskih korespondentskih odnosa sa glavnim trgovinskim partnerima.

1 / 6 Foto: Profimedia

Ruska ekonomija postoji gotovo trajno u uslovima povećanih sankcija. Polazimo od činjenice da se domaće tržište i spoljnoekonomski odnosi zemlje postepeno prilagođavaju promenljivim okolnostima. Imamo neophodnu marginu sigurnosti da sprovedemo odgovarajuću transformaciju modela ekonomskog razvoja i prilagođavanje finansijske politike“, rekao je on.

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti na našem blogu putem ovog LINKA.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.