UMRO POLITIČAR, NAJCRNJE VESTI SU JAVLJENE!
Poslanik, Foto: Printscreen/Youtube/Herb Moyer

političar

UMRO POLITIČAR, NAJCRNJE VESTI SU JAVLJENE!

Proveo je više od 20 godina pokušavajući da ukine državni zakon o smrtnoj kazni

Objavljeno: 17:29h

Državni poslanik Robert „Reni“ Kušing, koji je organizovao masovnu akciju protiv nuklearne energije 1970-ih i proveo kasnije decenije boreći se za socijalnu pravdu u Predstavničkom domu, umro je. Imao je 69 godina.

Kušing, koji se borio protiv raka prostate u četvrtom stadijumu, preminuo je u ponedeljak u svojoj kući, saopštila je kancelarija demokrata. Čak i kako je njegova bolest napredovala, izabran je za lidera demokrata u Predstavničkom domu krajem 2020. godine i rekao je svojim kolegama da će se fokusirati na pronalaženje zajedničkog jezika u borbi za opšte dobro.

„Trebalo bi da znate fizički status svog vođe. Ono što to znači je da zapravo da pomaže u informisanju mog pristupa poslu“, rekao je on dok je sednica 2021. počela na parkingu zbog pandemije koronavirusa. „Trudiću se da radimo sa svima na stvaranju Nju Hempšira gde vlada pravda i gde se prema svima odnosi s poštovanjem.

Prvi put izabran u Predstavnički dom 1996. godine, Kušing je služio svoj osmi neuzastopni mandat u Konkordu, gde je bio poznat po guranju naprednih ciljeva. Proveo je više od 20 godina pokušavajući da ukine državni zakon o smrtnoj kazni, da bi konačno ostvario pobedu 2019. godine kada su poslanici prevazišli veto republikanskog guvernera Krisa Sununua.

(Espreso/boston.cbslocal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.