ZELENSKI RAZGOVARAO SA BENETOM! Nakon KRITIKA uputio zahvalnicu premijeru Izraela
Volodimir Zelenski i Naftali Benet, Foto: EPA-EFE/EDUARDO MUNOZ / POOL, EPA-EFE/ABIR SULTAN / POOL

razgovor

ZELENSKI RAZGOVARAO SA BENETOM! Nakon KRITIKA uputio zahvalnicu premijeru Izraela

Ukrajinski zvaničnici zahvalili su Izraelu na posredničkim pokušajima i slanje humanitarne pomoći civilima koji beže iz zemlje

Objavljeno: 16:25h

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski objavio je danas na Tviteru da je razgovarao sa premijerom Izraela Naftalijem Benetom i zahvalio mu se na naporima da posreduje između Kijeva i Moskve.

Zelenski nije naveo kada se to desilo, a Benetov kabinet nije za sada ništa komentarisao, prenose izraelski mediji uz konstataciju da je najmanje peti razgovor dvojice lidera od početka ruske invazije 24. februara.

U odnosima Izraela i Ukrajine bilo je uspona i padova od početka tog rata, a Zalenski je na samom početku apelovao na Beneta da iskoristi izraelske odnose sa Kijevom i Moskvom da posreduje između njih.

Benet je to prihvatio i otputovao je u posetu Moskvi u prošlu subotu na jevrejski dan odmora, šabat, iako je religiozan, gde se sastao sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom i potom takođe razgovarao sa Zelenskim, ali ta nastojanja još nisu urodila plodom.

1 / 5 Foto: Profimedia

Ukrajinski zvaničnici zahvalili su Izraelu na posredničkim pokušajima i slanje humanitarne pomoći civilima koji beže iz zemlje, ali je Zelenski takođe kritikovao Beneta prošle nedelje rekavši da premijer Izraela nije ogrnut ukrajinskom zastavom, aludirajući na fotografiju jednog Izraelca sa zastavom Ukrajine ispred Zida plača.

Ambasador Ukrajine u Tel Avivu takodje je više puta izrazio žaljenje zbog odbijanja Izraela da pošalje ukrajinskim vojnicima vojnu zaštitnu opremu,a kamoli oružje.

Bonus video:

04:47

BRZE VESTI 08.03.2022. 10:55

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.