"MI ĆEMO BITI PRVI, TI ĆEŠ BITI DRUGI": Zelenski uputio STRAVIČNO upozorenje ostatku EVROPE!
Volodimir Zelenski, Foto: Profimedia

upozorenje!

"MI ĆEMO BITI PRVI, TI ĆEŠ BITI DRUGI": Zelenski uputio STRAVIČNO upozorenje ostatku EVROPE!

Predsednik Ukrajine tvrdi da ruske trupe nastavljaju da napadaju civilne strukture, primoravajući ukrajinsku strukturu na odmazdu

Objavljeno: 10:39h

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski upozorio je da se Rusija neće zaustaviti sa trenutnom akcijom i da će nastaviti da preti drugim evropskim zemljama.

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti putem ovog LINKA!

- Mi smo mesto u Evropi, mesto slobode, zona slobode. Kada se narušavaju i gaze granice prava i sloboda, onda nas morate zaštititi. Zato što ćemo mi biti prvi, ti ćeš biti drugi - rekao je Zelenski u intervjuu za ABC News.

Izjava Zelenskog usledila je dok je specijalna akcija ruske vojske u Ukrajini ušla u 13. dan, bez naznaka da će uskoro doći kraj.

Prošlog petka NATO je odbio da uvede zonu zabrane letenja iznad Ukrajine, tvrdeći da bi ovaj potez mogao da isprovocira rat u Evropi.

- Ne možemo da dozvolimo da Rusija bude aktivna samo tamo, jer nas bombarduju, granatiraju, šalju rakete, helikoptere, borbene avione - mnogo toga. Mi ne kontrolišemo svoje nebo - rekao je Zelenski.

1 / 7 Foto: Profimedia

On je dodao da bi američki predsednik Džo Bajden mogao da uradi više da pomogne Evropi, prenosi Independent.

- Siguran sam da može i voleo bih da verujem u to. Sposoban je da to uradi - dodao je Zelenski.

Džozef Bajden, Džo Bajden
foto: Profimedia

Predsednik Ukrajine tvrdi da ruske trupe nastavljaju da napadaju civilne strukture, primoravajući ukrajinsku strukturu na odmazdu.

U međuvremenu, ukrajinska armija je u utorak rekla da ruske trupe planiraju da krenu na Kijev, nakon što nisu uspeli da zauzmu prestonicu pre skoro dve nedelje.

1 / 8 Foto: Printscreen

- Siguran sam da su Ukrajinci spremni da se bore protiv Rusije celog života. Izdržaćemo, pa čak i ako dođu u sve naše gradove, biće pobune, pobunjeničkog rata. Niko neće predati našu nezavisnost - poručio je Zelenski.

Bonus video:

09:41

MNOGI ASOVI SE I NE POMINJU: Boža Spasić otkrio ko je iz filma Vidimo se u čitulji radio za Državnu bezbednost

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.