STEJT DEPARTMENT: Evropska integracija Zapadnog Balkana hitan zadatak
Stejt Department, Foto: Profimedia

OTVORENO PISMO

STEJT DEPARTMENT: Evropska integracija Zapadnog Balkana hitan zadatak

U pismu upućenom američkom državnom sekretaru Entoniju Blinkenu, 19 članova Kongresa pozivaju da se udvostruče napori da se konsoliduje demokratija i promoviše integracija Zapadnog Balkana u Zapadnu Evropu

Objavljeno:

Sjedinjene Države su i dalje apsolutno posvećene završetku procesa evropske integracije zemalja Zapadnog Balkana, saopšteno je iz Stejt Departmenta.

- Neopravdan i bez povoda rat Rusije protiv Ukrajine jasno ukazuje na sve veću hitnost tog zadatka za transatlantski savez - saopšteno je u ponedeljak iz američkog Stejt departmenta za Glas Amerike.

Na pitanje o mogućem prelivanju krize na Balkan neimenovani portparol Stejt departmenta ocenio je da je Rusija destablizujući faktor na Zapadnom Balkanu.

Članovi američkog Kongresa, njih 19, potpisali su prošle nedelje pismo kojim se Bajdenova administracija poziva da poveća diplomatski angažman na Zapadnom Balkanu u kontekstu ruske invazije na Ukrajinu.

1 / 5 Foto: EPA/ SHAWN THEW, Ilustracija

U pismu upućenom američkom državnom sekretaru Entoniju Blinkenu, potpisnici pozivaju da se udvostruče napori da se konsoliduje demokratija i promoviše integracija Zapadnog Balkana u Zapadnu Evropu, navodi Glas Amerike.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.