BERLUSKONI ZNAO ŠTA ĆE SE DOGODITI JOŠ 2014. GODINE? Putinov prijatelj POGODIO pravo u METU!
Silvio Berluskoni i Vladimir Putin, Foto: Profimedia

GROM IZ PROŠLOSTI!

BERLUSKONI ZNAO ŠTA ĆE SE DOGODITI JOŠ 2014. GODINE? Putinov prijatelj POGODIO pravo u METU!

Berluskoni je Putinov prijatelj više od dvadeset godina, mnogo puta su se sreli kako privatno tako i institucionalno

Objavljeno:

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni imao je jasne ideje o međunarodnoj političkoj sceni i njenoj budućnosti još 2014. godine.

Prijatelj ruskog predsednika Putina pre ostalih je predvideo današnja dešavanja, rekavši da će se vratiti Hladni rat, da će se zalediti odnosi između Istoka i Zapada te da će doći do nestašice gasa.

Ono što se dešava je zaista opasno: povratak Hladnog rata između Ruske Federacije i Zapada, mišljenja je bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni.

Kada je pre osam godina ruska vojska okupirala Krim i poluostrvo odvojilo od Ukrajine, na referendumu se pokazalo da postoji veliki broj rusofila koji su za pripajanje Rusiji, ali međunarodna zajednica to nikada nije prihvatila i uvela je ekonomske sankcije Rusiji.

Silvio Berluskoni, Vladimir Putin
foto: Profimedia

Prema Berluskoniju, to je bila greška koja je "probudila uspavani ponos ruske vojske, pogodila imovinu 400 bogatih Rusa koji neće više trošiti novac u EU i sve više će prodavati svoje kuće na Zapadu", izjavio je tada dodavši da "ne bi trebalo da nastavimo sa novim paketom sankcija jer ćemo se tako vratiti ne samo u Hladni već i u ledeni rat – nećemo imati ni ruski gas"!

Berluskoni je Putinov prijatelj više od dvadeset godina, mnogo puta su se sreli kako privatno tako i institucionalno.

1 / 6 Foto: EPA/Angelo Carconi

Danas se Silvio Berluskoni ne oglašava i nije želeo da komentariše sukob između Rusije i Ukrajine. Postoje pretpostavke, kako pišu italijanski mediji, da je Berluskoni aktivirao sve svoje međunarodne kontakte, pre svega one u Francuskoj i Rusiji, u nadi da će se vratiti dijalog.

Ipak, Berluskoni nije više u centru političkih dešavanja u Italiji iako bi mnogi voleli da jeste, jer bi mogao imati ključnu ulogu u približavanju stavova na putu do mira.

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti na našem blogu putem ovog LINKA.

Bonus video:

02:14

Zimska paraolimpijska sela - domovi puni ljudske topline

(Espreso/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.