NOVI DETALJI O SMRTI DENISA KIREJEVA: Savetnik Zelenskog - "On nije bio član delegacije" (FOTO)
Denis Krijev, Foto: Profimedia

izbio sukob?

NOVI DETALJI O SMRTI DENISA KIREJEVA: Savetnik Zelenskog - "On nije bio član delegacije" (FOTO)

Mihail Podoljak, savetnik šefa kabineta ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, rekao je da ubistvo Kirejeva nema nikakve veze sa poslovima delegacije

Objavljeno: 11:08h

I dalje je nejasno kako je stradao Denis Kirejev Borisovič, član ukrajinske delegacije na pregovorima sa Rusijom.

Glavni direktorat za obaveštajne poslove (GUR) Ministarstva odbrane Ukrajine potvrdio je da je Kirejev poginuo "tokom specijalnog zadatka". Ta informacija objavljena je u subotu na Fejsbuk stranici Glavnog direktorata za obaveštajne poslove Ministarstva odbrane Ukrajine.

Mihail Podoljak, savetnik šefa kabineta ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, rekao je da ubistvo Kirejeva nema nikakve veze sa poslovima delegacije.

„Denis Borisovič Kirejev je bio konsultant za niz pitanja vezanih za raspoloženje u Ruskoj Federaciji. On nije bio član delegacije i, shodno tome, pucnjava... nema veze sa radom delegacije. To je bilo van pregovaračkog procesa, bilo je u Kijevu i postoji neka vrsta sukoba... Podelio bih to“, rekao je on.

Podsetimo, ukrajinski mediji su u subotu objavili da je Kirejev, član delegacije Kijeva na prvim pregovorima sa Rusijom prošle nedelje, ubijen nakon što ga je uhapsila Služba bezbednosti Ukrajine. Tada se pisalo da je navodno "bio optužen za špijunažu".

1 / 4 Foto: Profimedia

Međutim, ta informacija nije bila zvanično potvrđena, da bi kasnije tokom dana Glavni direktorat objavio da je stradao tokom specijalnog zadatka.

Bonus video:

02:12

UŽIVAĆEMO U BOLJEM FUDBALU: Do kraja godine Srbija dobija DŽOKER KARTU, jedan grad postaje centar omiljenog sporta

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.