Predsednik Si odgovorio na pismo šefa MOK-a Baha: Kina je ispunila posvećenost obezbeđivanju moderne, Olimpijade
Ilustracija, Foto: Kineska medijska grupa

ZIMSKE OLIMPIJSKE IGRE

Predsednik Si odgovorio na pismo šefa MOK-a Baha: Kina je ispunila posvećenost obezbeđivanju moderne, Olimpijade

„Ovo je uspeh za kineski narod“, rekao je Si

Objavljeno:

„Kina je ispunila svoju posvećenost obezbeđivanju moderne, bezbedne i sjajne Olimpijade u svetu, što je vrlo pohvaljeno od strane međunarodne zajednice, rekao je u sredu kineski predsednik Si Đinping odgovarajući na pismo Tomasa Baha, predsednika Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK).

„Ovo je uspeh za kineski narod“, rekao je Si.

Kroz Zimske olimpijske igre u Pekingu, navodi se u pismu, više od 300 miliona ljudi u Kini učestvovalo je u sportovima na ledu i snegu, dajući novi podsticaj izgradnji zdrave Kine i promovisanju blagostanja ljudi, i otvarajući šire perspektive za razvoj sportova na ledu i snegu širom sveta.

Napomenuvši da je ovo uspeh i za svet, Si je rekao da su sportisti iz celog sveta nastupili kako bi savršeno demonstrirali novi olimpijski moto „Brže, više, jače – zajedno“.

On je takođe zahvalio Bahu i MOK-u na čvrstoj podršci Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, rekavši da je kineska vlada spremna da održava blisku saradnju sa MOK-om i da će nastaviti da podržava rad MOK-a.

Bah je nedavno poslao pismo predsedniku Siju u kojem čestitao Pekingu na uspešnim Zimskim olimpijskim igrama 2022.

„Zimske olimpijske igre u Pekingu ispunile su svoju svečanu obavezu, postigle svoje ciljeve po najvišim standardima i osigurale bezbednost svih učesnika“, dodao je.

(Espreso/Kineska medijska grupa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.