BAJDEN KAŽE DA RUSI 1 STVAR NAMERNO RADE U UKRAJINI: I nimalo NIJE NAIVNO!
Džozef Bajden, Foto: Profimedia

NIKAD OŠTRIJI

BAJDEN KAŽE DA RUSI 1 STVAR NAMERNO RADE U UKRAJINI: I nimalo NIJE NAIVNO!

Dok SAD traže načine da kazne Rusiju, Bajden je ponovio da sankcionisanje ruskog izvoza nafte ostaje „jedna od mogućih mera“, iako su zvaničnici najavili da će se truditi da minimiziraju efekte takvog poteza na američke i svetske cene nafte

Objavljeno: 18:05h

Predsednik SAD Džozef Bajden izjavio je danas da je uveren da Rusija namerno gađa civile u Ukrajini, ali je odbio da kaže da li veruje da su počinjeni ratni zločini.

1 / 7 Foto: Twitter/Belarus MFA, EPA / STEPAN FRANKO, Profimedia

„Jasno je da oni gađaju civile“, rekao je Bajden, a na pitanje da li veruje da Rusija čini ratne zločine, američki predsednik je odgovorio: „Mi to veoma pažljivo pratimo, ali prerano je reći“, prenosi CNN.

Dok SAD traže načine da kazne Rusiju, Bajden je ponovio da sankcionisanje ruskog izvoza nafte ostaje „jedna od mogućih mera“, iako su zvaničnici najavili da će se truditi da minimiziraju efekte takvog poteza na američke i svetske cene nafte.

Američki predsednik je rekao da ukrajinski predsednik mora sam da odluči da li želi da ostane u svojoj zemllji u vreme sukoba sa Rusijom.

Zelenski je izjavio da je on prva „ruska meta tokom invazije“, a njegova porodica druga, ali više puta je ponovio da ne namerava da napusti Kijev.

(Espreso / CNN / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.