ZELENSKI OPTUŽIO RUSIJU ZA RATNE ZLOČINE! Ukrajinski predsednik BESAN
Volodimir Zelenski, Foto: Profimedia

OGLASIO SE

ZELENSKI OPTUŽIO RUSIJU ZA RATNE ZLOČINE! Ukrajinski predsednik BESAN

Bombardovanje Harkova nastavljeno je u utorak ujutru ispaljivanjem rakete tik ispred zgrade civilne javne uprave, uništavajući put ispred i raznevši prozore na samoj zgradi

Objavljeno:

Ukrajinski predsednik optužio je Rusiju za ratne zločine nakon što su snage Vladimira Putina pokrenule napade za koje se veruje da su u njima korišćene kasetne i vakuumske bombe u pokušaju da preokrenu tok sukoba koji do sada gube.

Zelenski je govorio nakon onoga što je izgledalo kao bacanje kasetnih bomba na grad Harkov u ponedeljak u kojem je poginulo najmanje 11 ljudi i ranjeno više desetina, i nakon što je ukrajinski ambasador u SAD optužio Putinove snage da su koristile zabranjenu termobaričnu bombu u napadu na Kijev.

1 / 5 Foto: EPA / STEPAN FRANKO

Bombardovanje Harkova nastavljeno je u utorak ujutru ispaljivanjem rakete tik ispred zgrade civilne javne uprave, uništavajući put ispred i raznevši prozore na samoj zgradi. Na snimcima iznutra se vidi da je zgrada teško oštećena, sa urušenim plafonima i razbacanim ruševinama.

Ove optužbe dolaze u vreme kada je ruska invazija na Ukrajinu – koja je naišla na težak poraz u svom prvobitnom planu da zauzme ključne ciljeve i infrastrukturu preciznim udarima – ušla u novu fazu, sa ciljem da opkoli i opsedne gradove kao što su Harkov, Kijev, Mariupolj, Sumi i Herson koji su do sada pružali žestok otpor.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.