DOMINIK RAB: "Ovo se pretvara u daleko opasniji problem za Putina"
Dominik Rab, Foto: Profimedia

PROBLEM

DOMINIK RAB: "Ovo se pretvara u daleko opasniji problem za Putina"

Rab je dodao da Britanija neće tražiti da se uspostavi zona zabrane letova nad Ukrajinom, i da sukob neće biti gotov čak i ako Rusija uspe da okupira Kijev

Objavljeno:

Zamenik britanskog premijera Dominik Rab je izjavio danas da će se smatrati odgovornim svako ko bude učestvovao u ratnim zločinima u Ukrajini.

- Ovo se pretvara u daleko opasniji problem za Putina nego što on misli - izjavio je Rab za “Skaj njuz”, a navodi agencija Rojters.

- Mislim da smo bili vrlo jasni kada smo rekli da će oni koji učestvuju u ratnim zločinima za to i odgovarati - poručio je on.

Rab je dodao da Britanija neće tražiti da se uspostavi zona zabrane letova nad Ukrajinom, i da sukob neće biti gotov čak i ako Rusija uspe da okupira Kijev.

1 / 5 Foto: Profimedia, EPA/, EPA-EFE/DAVE MUSTAINE

Danas je šesti dan ruske invazije na Ukrajinu. Dve zemlje su u ponedeljak obavile prvu rundu mirovnih pregovora, a u međuvremenu su žestoke borbe nastavljene u više ukrajinskih gradova. Predsednik Rusije Vladimir Putin objavio je u četvrtak ujutro "početak specijalne vojne akcije". Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski zatražio je od Evropske unije hitan prijem te pozvao ruske vojnike da dezertiraju. U Belorusiji su održani pregovori dve sukobljene strane.

Bonus video:

04:58

Stručnjaci otrivaju koje osobe imaju veću tendenciju za samoubistvom

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.