"METEOROLOŠKA BOMBA" POGODILA AUSTRALIJU: Evakuacija građana u toku! (FOTO GALERIJA)
Poplave, Foto: Epa / JONO SEARLE

NEVREME

"METEOROLOŠKA BOMBA" POGODILA AUSTRALIJU: Evakuacija građana u toku! (FOTO GALERIJA)

"Ono što vidimo danas je bez presedana i upozorenje koje smo dobili od meteorologa je da možemo da očekujemo da će stvari biti još gore"

Objavljeno: 08:45h

Desetine hiljada ljudi je moralo da se evakuše nakon što su obilne kiše pogodile danas istočnu obaluAustralije. Došlo je do potopa u pojedinim gradovima, a stanovnici su morali da se penju na vrhove svojih kuća, saopštili su lokalni zvaničnici.

Otkako je počelo nevreme prošlog četvrtka, devet osoba je poginulo, a spasilački timovi su danas vršili potragu za još četiri osobe čiji je nestanak prijavljen, preneo je Rojters.

Premijer Skot Morison, koji je nazvao neviđene padavine "meteorološkom bombom", rekao je da će vosjak biti raspoređena u najpogođenijim oblastima kako bi vodila spasilačke operacije.

Australijska meteo služba navela je da i dalje postoji opasnost od novih poplava na severu države Novi Južni Vels (NSW), pošto se nevreme pomerilo ka jugu, iz države Kvinslend.

- Ono što vidimo danas je bez presedana i upozorenje koje smo dobili od meteorologa je da možemo da očekujemo da će stvari biti još gore - izjavio je premijer NSW u televizijskom obraćanju.

Brizbejnska reka u glavnom gradu Kvinslenda se izlila danas, pa su ulice u Brizbejnu, trećem najvećem gradu Australije, poplavljene.

Pogledaje kako sada izgleda Australija:

1 / 13 Foto: Epa / JONO SEARLE

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.