UZNEMIRUJUĆ SNIMAK ŠOKIRAO SVET! Ruski TENK NIJE pregazio automobil, jedva izvukli ČOVEKA (VIDEO)
Izvlačenje, Foto: Twitter printscreen

strašno

UZNEMIRUJUĆ SNIMAK ŠOKIRAO SVET! Ruski TENK NIJE pregazio automobil, jedva izvukli ČOVEKA (VIDEO)

Stariji muškarac koji je upravljao automobilom je preživeo incident, a iz uništenog automobila su uspeli da ga izvuku sugrađani

Objavljeno:

Ruska vojska je zvanično danas ušla tenkovima u Kijev, a na društvenim mrežama se ubrzo pojavio uznemirujuć snimak oklopnog vozila koje je pregazilo putnički automobil. Večeras je OCCRP demantovao vest rečima da je nije u pitanju rusko oklopno vozilo već ukrajinsko koje je izgubilo kontrolu.

Snimak gaženja ukrajinskog civila na društvenoj mreži Tviter podelio je i OCCRP što je dodatno doprinelo merodavnosti snimka i pozadinske priče. Međutim, večeras je OCCRP izašao u javnost sa izvinjenjem jer, iako je snimak legitiman, nije bilo u pitanju rusko oklopno vozilo već je automobil pregazio ukrajinski tenk koji je u trenutku izgubio kontrolu.

- Izbrisao sam svoje retvitove na kojima se vidi kako vojno vozilo gazi civilni automobil u Kijevu. Izgleda da se radilo o ukrajinskom vojnom vozilu koje je izgubilo kontrolu. Još nema izveštaja o ruskim vozilima u Kijevu. Još jedan dobar podsetnik da ne širite neproveren sadržaj - napisao je na Tviteru urednik OCCRP-a Ilija Lozovski.

Podsetimo, danas se na društvenim mrežama pojavio snimak koji je ubrzo dospeo u žižu javnosti.

Stariji muškarac koji je upravljao automobilom je preživeo incident, a iz uništenog automobila su uspeli da ga izvuku sugrađani.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.