TENZIJE RASTU! Rusija ZABRANILA letove Velikoj Britaniji
Ilustracija, Foto: Profimedia

ODLUČENO

TENZIJE RASTU! Rusija ZABRANILA letove Velikoj Britaniji

To je saopštila Civilna uprava za avijaciju Rusije

Objavljeno:

Rusija je danas zabranila avionima britanskih avio-kompanije da sleću na ruske arodrome i koriste ruski vazdušni prostor.

To je saopštila Civilna uprava za avijaciju Rusije.

Radi se o odgovoru na odluku Londona da zabrani letove ruskog Aeroflota u Velikoj Britaniji zbog vojne operacije u Ukrajini.Istovremeno, iz Velike Britanije stigla je vest da bi ta zemlja želela da Rusija bude isključena iz SWIFT-a, globalnog međubankarskog sistema obaveštavanja o transakcijama, izjavio je danas britanski ministar odbrane Ben Volis.

"Želeli bismo da idemo korak dalje, da to učinimo sa SWIFT sistemom koji omogućava Rusima da dobijaju uplate za njihov gas transferisanjem novca (preko banaka) širom sveta", rekao je Volis za Bi-Bi-Si (BBC), prenosi Rojters.

Dodao je, međutim, da će to biti teško, kao i u mnogim drugim stvarima kada se radi o međunarodnim organizacijama, ako svaka zemlja ne želi da Rusija bude izbačena iz SWIFT sistema.

Podsetimo, odgovarajući sinoć na pitanja novinara o zabrani pristupa Rusiji platnom sistemu SWIFT, američki predsednik Džozef Bajden je kazao da sankcije bankarskom sektoru koje su SAD objavile imaju možda i veće posledice od onih koje bi donelo isključivanje iz SWIFT-a.

"To je uvek opcija, ali trenutno to nije nešto što ostatak Evrope želi", rekao je američki predsednik.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.