"SETITE SE DA JE SLOBODAN PREMINUO": Premijer Britanije uporedio PUTINA i MILOŠEVIĆA!
Boris Džonson, Foto: EPA/Predrag Mitić, Profimedia, EPA-EFE/ANDY RAIN

BRITANSKI PREMIJER

"SETITE SE DA JE SLOBODAN PREMINUO": Premijer Britanije uporedio PUTINA i MILOŠEVIĆA!

Džonson je sankcijama ciljao na pojedince, a na meti se našao i bivši Putinov zet. Britanski premijer je tokom svog obraćanja rekao da je Vladimir Putin vratio rat u Evropu

Objavljeno: 10:00h

Premijer Velike Britanije Boris Džonson (Johnson) reagovao je na rusku invaziju u Ukrajini, uvodeći "najveći set sankcija" koje je, kako kaže, ikada uvela britanska vlada.

Džonson je sankcijama ciljao na pojedince, a na meti se našao i bivši Putinov zet. Britanski premijer je tokom svog obraćanja rekao da je Vladimir Putin vratio rat u Evropu.

Prilikom govora u Parlamentu, Džonson je uporedio Putina sa kako kaže, ratnim zločincem Slobodanom Miloševićem.

1 / 5 Foto: EPA/Predrag Mitić

- Jedna od najfascinantnijih stvari koje Putin radi je to koliko postoji bliska paralela između njegovih poteza i poteza Slobodana Miloševića. Potpuno iste gluposti koje se prodaju o "mističnoj" uniji Kosova i Beograda, Kijeva i Moskve, potpuno ista agresija i setite se da je Slobodan Milošević preminuo na suđenju - rekao je Džonson.

On je rekao i da postoji mogućnost da Rusija napadne neku NATO članicu i da bi u tom slučaju njegova zemlja došla u odbranu NATO savezniku. Poručio je kako će Putin biti osuđen u očima sveta i istorije, i da nikad neće moći oprati krv Ukrajine s ruku.

1 / 6 Foto: Profimedia

Inače, Velika Britanija ranije je uvela sankcije protiv tri oligarha bliskih Kremlju i pet ruskih banaka, kao odgovor na rusko priznavanje separatističkih regiona u istočnoj Ukrajini.

Dauning Strit je potvrdio da će još pet oligarha koji su posebno bliski Kremlju biti sankcionisani, uključujući nekadašnjeg najmlađeg milijardera u Rusiji i bivšeg supruga ćerke Vladimira Putina Kirila Šamalova, predsednika i generalnog direktora PSB banke Petra Fradkova, zamenika predsednika VTB banke Denisa Bortnikova, generalnog direktora United Aircraft Corporation Luri Sliusara i generalnog direktora Novikombank Georgieva Elena Aleksandrovna.

(Espreso/Avaz.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.