"OVO TADA NIJE IŠLO DOBRO, NEĆE NI SADA": Američki senator OŠTRIM rečima UPOZORIO na izbijanje TREĆEG SVETSKOG RATA
Lindzi Grejam, Foto: EPA-EFE/SHAWN THEW

LINDZI GREJAM

"OVO TADA NIJE IŠLO DOBRO, NEĆE NI SADA": Američki senator OŠTRIM rečima UPOZORIO na izbijanje TREĆEG SVETSKOG RATA

U jednom trenutku, Grejam je rekao kako je njemu jasno da Putin ganja više od Ukrajine, napominjući da je to demoktatska zemlja koju on rasparčava

Objavljeno:

Američki senator Lindzi Grejam, upozorio je u sredu u emisiji "Jesse Vatters Primetime" da će, ako se ruski predsednik Vladimir Putin, Kina i Iran "izvuku" sa svojim ciljevima, rezultat biti Treći svetski rat.

"Ako te zemlje ostvare svoje ciljeve, bićemo u Trećem svetskom ratu i imaćemo gomilu radikalnih islamista sa nuklearnim oružjem. Zato je potrebno da kontrolišete svoju granicu", rekao je on tokom gostovanja voditelju Džesi Votersu na temu odnosa Rusije i Ukrajine, prenosi "Foks njuz".

Nakon toga, uhvatio je paralelu sa dešavanjima iz sredine dvadesetog veka i početkom Drugog svetskog rata.

"Setite se Drugog svetskog rata. Ovo tada nije išlo dobro, neće ni sada", rekao je Grejam.

U jednom trenutku, Grejam je rekao kako je njemu jasno da Putin ganja više od Ukrajine, napominjući da je to demoktatska zemlja koju on rasparčava.

- On će preuzeti celu zemlju, a Kina gleda šta on radi. A ako Tajvan padne – tamo se uglavnom prave svi čipovi na svetu – Kina bi posedovala Tajvan - rekao je, da bi zatim nastavio pričom o iranskom ajatolahu Ali Hamnei, za koga je naveo da bi nabavio nuklearnu bombu da bi ostvario svoju "versku agendu".

- Ne znam koliko još moramo da patimo kao nacija i dozvolimo da nas loši momci šutiraju u zadnjicu i da gubimo kontrolu nad sopstvenom sudbinom ovde kod kuće. Tako da ne znam za lep način da se suprotstavim nasilnicima - rekao je.

1 / 3 Foto: EPA-EFE/SHAWN THEW

Da je predsednik, Grejam bi Putina proglasio međunarodnim ratnim zločincem jer je prekršio obećanje Rusije Ukrajini da neće vršiti invaziju iz 1994. godine, rekao je on, dodajući da Putin treba da „lično plati cenu“

- Uložio bih sve sa energetskom nezavisnošću, i udario bih naše prijatelje u zadnjicu zato što nam nisu pomogli u Evropi - rekao je, prenosi "Foks njuz".

A onda se dotakao i teme ruskih milijaredra oligarha, koje je nazvao Putinovim drugovima, kojima bi oduzeo sve stanove, kako bi prodao njihove jahte i strpao ih u zatvor jer su ratni profiteri.

Na kraju, američki senator je rekao kako bi počeo da izvozi tečni prirodni gas iz Sjedinjenih Država u Evropu, da se on pita i da se nalazi na čelu Sjedinjenih Američkih Država.

Bonus video:

04:33

PUTIN SPREMAN DA IDE DO KRAJA, SAD NEMA NAZAD! Kajtez misli da će Rusija uključiti i NUKLEARNO ORUŽJE u ratu sa Ukrajinom

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.