PAD BITKOINA! Zabeležen gubitak ispod 37.000 DOLARA!
Ilustracija, Foto: EPA-EFE/Rodrigo Sura

BITKOIN

PAD BITKOINA! Zabeležen gubitak ispod 37.000 DOLARA!

Valuta je izgubila skoro polovinu svoje vrednosti od novembarskog maksimuma od 68.990 dolara zbog geopolitičkih tenzija

Objavljeno:

Situacija na tržištu bitkoina i drugih velikih kriptovaluta ove sedmice je užarena jer tenzije između Rusije i Ukrajine eskaliraju, a investitori izbegavaju rizičniju imovinu.

U utorak se bitkoinom trgovalo po ceni od 36.649 dolara u 2:30 ujutro po istočnom vremenu, i pao je za skoro 6,5 odsto u poslednja 24 sata, prema podacima CoinDeska. Najvrednija svetska kriptovaluta pala je ispod 40.000 dolara tokom vikenda i nastavila je padati kako se ukrajinska kriza intenzivirala, prenosi Bankar.me.

Valuta je izgubila skoro polovinu svoje vrednosti od novembarskog maksimuma od 68.990 dolara zbog geopolitičkih tenzija, mogućnosti povećanja kamatnih stopa od američkih Federalnih rezervi i ograničavanja digitalne imovine od nekih velikih ekonomija.

1 / 5 Foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

I durge kriptovalute takođe su loše prošle. Ethereum, druga najvrednija kriptovaluta na svetu, pala je za više od 8 odsto u poslednja 24 sata i trgovala se na 2.520 dolara.

Stručnjaci kažu da se bitkoin možda neće stabilizovati u skorije vreme.

- Bitkoin je nevoljni učesnik u volatilnosti koja pogađa svu rizičnu imovinu zbog tenzija između Rusije i Ukrajine. Bitkoinova vožnja rollercoasterom neće se uskoro završiti, napisao je Edward Moya, viši tržišni analitičar u OANDA-i, u belešci prošle sedmice.

Bonus video:

03:24

Karijerni diplomata najavio dan D za 27. februar!

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.