USPOSTAVLJENI DIPLOMATSKI ODNOSI: Rusija je spremna za saradnju sa Donjeckom i Luganskom Narodnom Republikom
Ilustracija, Foto: Profimedia

diplomatski odnosi

USPOSTAVLJENI DIPLOMATSKI ODNOSI: Rusija je spremna za saradnju sa Donjeckom i Luganskom Narodnom Republikom

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov uputio je čestitku ministrima spoljnih poslova republika u Donbasu Nataliji Nikonorovoj i Vladislavu Deinegu povodom uspostavljanja diplomatskih odnosa

Objavljeno:

Rusija je od 22. februara uspostavila diplomatske odnose sa Donjeckom i Luganskom Narodnom Republikom, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

"U skladu sa ukazom ruskog predsednika Vladimira Putina, 22. februara 2022. formalizovan je sporazum o uspostavljanju diplomatskih odnosa na nivou ambasada između Rusije i Donjecke i Luganske Narodne Republike od navedenog datuma, razmjenom diplomatskih nota između ruskog i ministarstava spoljnih poslova u tim republikama", navodi se u saopštenju koje je objavljeno sinoć.

1 / 5 Foto: EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov uputio je čestitku ministrima spoljnih poslova republika u Donbasu Nataliji Nikonorovoj i Vladislavu Deinegu povodom uspostavljanja diplomatskih odnosa, javio je TASS.

"Ruska strana spremna je za sveobuhvatan razvoj saradnje sa Donjeckom i Luganskom Narodnom Republikom, uključujući između ministarstava spoljnih poslova, u interesu građana naših zemalja, jačanja mira, regionalne stabilnosti i bezbjednosti", poručili su iz ruskog Ministarstva.

Putin je priznao suverenost republika u Donbasu u ponedeljak, 21. februara, a sa Pušilinom i Pasečnikom je potpisao sporazume o prijateljstvu, saradnji i međusobnom pružanju pomoći. On je naredio Ministarstvu spoljnih poslova da uspostavi diplomatske odnose sa republikama u Donbasu, a Ministarstvu odbrane da osigura mir na njihovim teritorijama.

Bonus video:

03:24

Karijerni diplomata najavio dan D za 27. februar!

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.