"BUDE JE NOĆU NA SVAKIH 15 MINUTA": Porodica Gislejn Maksvel strahuje za njenu bezbednost!
Gislejn Maksvel i Džefri Epstajn, Foto: Printscreen

šok i zbunjenost

"BUDE JE NOĆU NA SVAKIH 15 MINUTA": Porodica Gislejn Maksvel strahuje za njenu bezbednost!

Maksvel, bivša Epstajnova poslovna saradnica i emotivna partnerka, trenutno je u zatvoru u Metropoliten pritvorskom centru u Njujorku nakon što je u decembru proglašena krivim po više tačaka za seksualnu trgovinu i seksualno zlostavljanje maloletnika

Objavljeno:

Porodica Gislejn Maksvel plaši se za njenu bezbednost nakon što je bliski saradnik osuđenog seksualnog prestupnika Džefrija Epstajna pronađen mrtav u svojoj zatvorskoj ćeliji u subotu.

Žan-Lik Brunel, francuski agent za modele koji je bio pod istragom zbog višestrukih optužbi za silovanje i seksualno zlostavljanje, pronađen je obešen u pariskom zatvoru, a očigledno je izvršio samoubistvo.

Ovaj 75-godišnjak je umro dok je čekao suđenje nakon što je 2020. godine optužen za silovanje i seksualno uznemiravanje maloletnica starijih od 15 godina. Brunel je takođe bio pod istragom zbog tvrdnji da je trgovao desetinama maloletnih devojčica kao deo Epstajnove široko rasprostranjene mreže za seksualno zlostavljanje.

Njegova smrt u subotu bila je slična Epstajnovoj, koji je pronađen mrtav u svojoj zatvorskoj ćeliji u Njujorku 2019. pre nego što je dočekao suđenje zbog optužbe za seksualnu trgovinu. Vlasti su takođe proglasile Epstajnovu smrt samoubistvom, iako je incident izazvao nalet široko rasprostranjenih teorija zavere da je on umesto toga ubijen.

Džefri Epstajn
foto: AP

Maksvel, bivša Epstajnova poslovna saradnica i emotivna partnerka, trenutno je u zatvoru u Metropoliten pritvorskom centru u Njujorku nakon što je u decembru proglašena krivim po više tačaka za seksualnu trgovinu i seksualno zlostavljanje maloletnika. Nakon Brunelove smrti, njen brat je u subotu za Njujork post rekao da je njena porodica sada zabrinuta za njenu bezbednost.

"Zaista je šokantno. Još jedna smrt vešanjem u zatvoru visoke bezbednosti. Moja reakcija je totalni šok i zbunjenost", rekao je Ian Maksvel i dodao je da je njegova sestra od tada stavljena na mere posmatranja zbog mogućnosti samoubistva i da je sada nadležni u zatvoru bude "svakih 15 minuta u noći".

Maksvel još uvek čeka na izricanje presude i mogla bi da se suoči sa 65 godina zatvora. Međutim, krajem prošlog meseca njeni advokati su zatražili novo suđenje nakon što su porotnici u njenom slučaju rekli da su podelili lična iskustva o seksualnom zlostavljanju tokom razmatranja, što je možda moglo da ih navede na osuđujuću presudu.

Tokom suđenja, nekoliko žrtava je svedočilo da je Maksvel namamila devojke od 14 godina da odlaze na masaže u Epstajnovu privatnu kuću u zamenu za novac. Ti susreti su često dovodili do silovanja i drugih oblika seksualnog zlostavljanja. Ona takođe čeka suđenje po dve odvojene tačke za lažno svedočenje u vezi sa svedočenjem iz 2016. godine.

Maksvel i Brunel su se držali tvrdnje o nevinosti u odnosu na Epstajna. Brunelovi advokati su u subotu rekli da njegovo samoubistvo "nije vođeno krivicom, već dubokim osećajem nepravde".

Sa druge strane, u vezi sa Epstajn skandalom, princ Endrju je ove nedelje pristao da reši tužbu od oko 10 miliona dolara koju je pokrenula Virdžinija Roberts Đufre, koja je optužila kraljevsku porodicu da ju je silovao kada je imala samo 17 godina.

1 / 3 Foto: Profimedia

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.