POLICIJA PREUZELA KONTROLU NAD CENTROM OTAVE: Nakon 24 dana protesta
Kanada, Foto: Profimedia

KANADA

POLICIJA PREUZELA KONTROLU NAD CENTROM OTAVE: Nakon 24 dana protesta

Odbijajući da priznaju poraz, mnogi među njima su rekli da će nastaviti da se bore za potpuno ukidanje ograničenja u zemlji, koja su među najstrožima na svetu

Objavljeno:

Nakon uklanjanja kamiona i hapšenja demonstranata, policija je gotovo u potpunosti preuzela kontrolu nad centrom Otave.

Glavni grad Kanade bio je paralizovan 24 dana zbog protesta kamiondžija nezadovoljnih zdravstvenom politikom kanadske vlade.

Vlasti su navodno uhapsile 190 demonstranata i odvukle skoro 80 ​​vozila koja su nedeljama svirala sirene. Od kraja januara stotine vozača kamiona kampuju ispred zgrade parlamenta protestujući zbog odluke da se vakcinišu protiv kovida 19 ako žele da pređu kanadsko-američku granicu.

Prskajući demonstrante biber sprejom i rušeći njihova improvizovana skloništa, policija je podigla glas ranije tokom vikenda, rekavši da je vreme da demonstranti odu. Nakon što su većinu rasterali, postavili su ogradu oko zgrade parlamenta.

Vlasti su, međutim, upozorile u nedelju da se policijska akcija "nastavlja".

"Ove nedelje smo obećali da ćemo očistiti naše ulice i vratiti ih stanovnicima", rekao je Stiv Bel, šef policije Otave na konferenciji za novinare.

1 / 4 Foto: Profimedia

"Svakim satom smo sve bliže tom cilju."

U nedelju je na ulicama centra grada i dalje bilo samo nekoliko demonstranata.

Odbijajući da priznaju poraz, mnogi među njima su rekli da će nastaviti da se bore za potpuno ukidanje ograničenja u zemlji, koja su među najstrožima na svetu. Neki su ovih dana već ublaženi.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.