KANADSKA POLICIJA KORISTILA BIBER SPREJ I ŠOK BOMBE: Ima povređenih i uhapšenih (FOTO/VIDEO)
Protest, Foto: Printscreen/Twitter/@harvassaila

protest

KANADSKA POLICIJA KORISTILA BIBER SPREJ I ŠOK BOMBE: Ima povređenih i uhapšenih (FOTO/VIDEO)

Do petka uveče uhapšeno je najmanje 100 osoba, a skoro dvadesetak kamiona, kampera i drugih vozila su odvučeni, uključujući sva vozila koja su blokirala jednu od glavnih ulica u gradu

Objavljeno:

Kanadska policija je danas koristila biber sprej i šok bombe u pokušaju da vrati normalan život u Otavu, posle višednevnih protesta zbog vladinih mera.

Nakon što je uklonila deo blokade i izvršila više od 100 hapšenja u petak, policija je jutros požurila da rastera i glavni deo demonstranata ispred parlamenta i kancelarije kanadskog premijera, i tom prilikom izvršila i nova hapšenja, prenosi Rojters.

Policija je danas nasilno potiskivala demonstrante u kanadskoj prestonici koja je pod opsadom, preuzimajući kontrolu nad kamionima i raščišćavajući ulice ispred parlamenta, u srcu protesta.

Desetine kamiona se udaljilo pod sve većim pritiskom, što je povećalo nadu vlasti da će uspeti da prekinu tronedeljni protest protiv kovid mera i vlade premijera Džastina Trudoa.

1 / 5 Foto: Printscreen/Twitter/@harvassaila

„Pozvali smo vas da se raziđete. Dali smo vam vremena da odete. Bili smo spori i metodični, a vi ste pokazali agresiju prema policijskim službenicima i konjima. Na vaše ponašanje, odgovaramo uključivanjem šlemova i palica radi naše bezbednosti'''', navela je policija u poruci demonstrantima na Tviteru, prenosi AP.

Do petka uveče uhapšeno je najmanje 100 osoba, a skoro dvadesetak kamiona, kampera i drugih vozila su odvučeni, uključujući sva vozila koja su blokirala jednu od glavnih ulica u gradu, objavile su vlasti.

Jedan policajac je imao manju povredu, ali ni jedan demonstrant nije povređen, saopštio je vršilac dužnosti šefa policije Stiv Bel.

Policija nastavlja da radi na tome da preuzme kontrolu nad ulicama Otave, rekao je Bel i dodao da će raditi danonoćno na tome dok sve ne bude završeno.

Među uhapšenima su četiri vođe demonstranata, jedan je pušten uz kauciju dok je za ostale određen pritvor, navodi se u saopštenju policije.

Otava je poslednje uporište "Konvoja slobode", protesta i blokada kamiondžija koji su počeli zbog obavezne vakcinacije vozača kamiona koji prelaze granicu Kanade i SAD, a kasnije prerasli u protest protiv svih mera zbog kovida-19 i premijera Džastina Trudoa, navodi AP.

Bonus video:

25:06

CENTRALNI DNEVNIK 19.02.2022.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.