MISTERIJA SLOVA "Z": Neobična OZNAKA na ruskim tenkovima kod Ukrajine, analitičari ZBUNJENI! (VIDEO)
Ilustracija, Foto: Profimedia

zoro odred

MISTERIJA SLOVA "Z": Neobična OZNAKA na ruskim tenkovima kod Ukrajine, analitičari ZBUNJENI! (VIDEO)

Neki analitičari su snage sa slovom "Z" nazvali "Zoro odredom"

Objavljeno:

Na ruskim tenkovima na granicama Ukrajine belom bojom je ispisano slovo "Z", primetili su analitičari, što je dovelo do nagađanja o tome šta oznaka simbolizuje.

Snimci iz pograničnih regija prikazuju mnoštvo oklopnih vozila sa oznakom "Z", uključujući i konvoj u Šebekinu, koji je udaljen samo osam kilometara od ukrajinske granice, prenosi britanski Telegraf.

- Čini se da ruske snage u blizini granice označavaju vozila slovom 'Z' kako bi identifikovali različite vojne jedinice ili ešalone, primetio je na Tviteru Rob Li, vojni analitičar sa Kings koledža u Londonu.

Šta tačno znači slovo "Z", zasad nije jasno. Bilo je nagađanja da bi oznaka trebalo da spreči prijateljsku vatru u slučaju ruske invazije. Druga teorija je bila da su sve snage označene sa "Z" bile deo određene grupe sa nepoznatom svrhom.

Analitičari nagađaju

Neki analitičari su snage sa slovom "Z" nazvali "Zoro odredom".

- Pojavljuju se brojni snimci ruskih vojnih vozila sa oznakama 'Z'. Naša procena je da su to identifikacione oznake 'prijatelj ili neprijatelj' koje su koristile vojske tokom rata, napisali su na Tviter profilu Ukrajine War Report, koji prati gomilanje ruskih trupa u blizini Ukrajine.

- Poslednjih dana video sam mnogo slika koje prikazuju ruske trupe u kampovima kako se skrivaju u šumama, od Belorusije do Solotija, napisao je Konrad Muzika iz Rošan konsaltinga, koji prati ruske vojne aktivnosti.

- Mislim da Rusi rade dobar posao u smislu operativne bezbednosti, dodao je.

Bonus video:

14:56

POPODNEVNI DNEVNIK 20.02.2022.

(Espreso/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.