LAVROV: Rusija danas šalje odgovor SAD o bezbednosnim garancijama
Sergej Lavrov, Foto: Profimedia

MINISTAR SPOLJNIH POSLOVA

LAVROV: Rusija danas šalje odgovor SAD o bezbednosnim garancijama

On je dodao da će Moskva pismo objaviti jer je, kako kaže, neophodno da svi zainteresovani građani shvate šta se dešava i kakva je čija pozicija

Objavljeno:

Rusija će danas Sjedinjenim Američkim Državama poslati odgovor o pitanju bezbednosnih garancija, najavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

- Završavamo analizu američkog pisma. Očekujem da ćete vrlo brzo čuti kako će se situacija odvijati. Danas ćemo poslati pismo SAD - rekao je Lavrov na konferenciji za novinare u Moskvi sa italijanskim kolegom Luiđi di Majom..

On je dodao da će Moskva pismo objaviti jer je, kako kaže, neophodno da svi zainteresovani građani shvate šta se dešava i kakva je čija pozicija, prenosi TAS S.

"U protivnom, ako ono ostaje tajno, što naše kolege u Vašingtonu i Briselu više vole, onda će javnost biti preplavljena lažima i propagandom, koje će popuniti informativni prostor kada je reč o razvoju sitaucije u Evropi, na granici između Rusije i Ukrajine", rekao je Lavrov.

1 / 3 Foto: Profimedia

Rusija je zatražila od NATO i SAD bezbednosne garancije, uključujući neprimanje Ukrajine u NATO, što su Brisel i Vašington dosad odbijali da obećaju.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.