NOVE SANKCIJE? Amerikanci uvode novi predlog u PROCEDURU!
Ilustracija, Foto: Profimedia

au

NOVE SANKCIJE? Amerikanci uvode novi predlog u PROCEDURU!

Senatori obe stranke poručili su da žele da deluju brzo kako bi pomogli Ukrajini, sa sankcijama Rusiji i većom vojnom pomoći Kijevu

Objavljeno: 07:27h

Uvođenjem novog predloga u proceduru, nazvanog Zakon o nepopustljivoj evropskoj teritoriji (NYET), ne znači da su stali pregovori republikanaca i demokrata o zajedničkom dvopartijskom predlogu zakona o Ukrajini , saopštio je visoki republikanski zvaničnik za Rojters.

Predlog zakona republikanaca predviđa zaustavljanje izgradnje gasovoda Severni tok 2 i uvođenje obaveznih sankcija za taj projekat, ako Rusija izvrši invaziju na Ukrajinu.

Takođe bi se uvele sankcije velikim ruskim bankama, ako bi došlo do invazije i sekundarnih sankcija bankama koje su poslovale sa bankama pod sankcijama.

1 / 5 Foto: EPA/IGOR KOVALENKO, EPA/ MIKHAIL METZEL / KREMLIN POOL

Kako se navodi, neslaganje oko toga kako se odnositi prema Severnom toku 2, kojim bi se gas dopremao Nemačkoj direktno iz Rusije, zaobilazeći Ukrajinu, i sekundarne sankcije bankama, su dve glavne prepreke u pisanju dvopartijskog zakona.

Senatori obe stranke poručili su da žele da deluju brzo kako bi pomogli Ukrajini, sa sankcijama Rusiji i većom vojnom pomoći Kijevu, u onome što se čini retkim slučajem dvopartijske saradnje u podeljenom Kongresu, prenosi Rojters.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.