NE MOGU DA GARANTUJU ZA FINANSIJSKE IZVEŠTAJE! Računovodstvena kuća raskinula saradnju sa Trampom
Donald Tramp, Foto: Profimedia

napustili ga

NE MOGU DA GARANTUJU ZA FINANSIJSKE IZVEŠTAJE! Računovodstvena kuća raskinula saradnju sa Trampom

To pismo je juče objavila njujorška državna tužiteljka Letiša Džejms, u sklopu istrage o kompaniji bivšeg američkog predsednika

Objavljeno:

Američka računovodstvena kuća "Mazars USA", koja se bavila finansijskim izveštajima kompanije Donalda Trampa, raskinula je saradnju sa svojim klijentom.

Ova računovodstvena kuća navela je da više ne može da garantuje za finansijske izveštaje Trampove kompanije, navodi se u sudskom podnesku.

Kompanija "Mazars USA" je u pismu datiranom 9. februara koje je poslato glavnom pravniku "Organizacije Tramp" Alanu Gartenu, navela da se finansijski izveštaji Trampove njujorške kompanije za nekretnine, sačinjeni u periodu od 2011. do 2020. godine, više ne mogu smatrati pouzdanim, prenosi agencija Rojters.

To pismo je juče objavila njujorška državna tužiteljka Letiša Džejms, u sklopu istrage o kompaniji bivšeg američkog predsednika.

"Iako nismo zaključili da različiti finansijski izveštaji, kao celina, sadrže materijalna odstupanja, smatramo da je naš savet da se vise ne oslanjate na te finansijske izveštaje prikladan", naveo je "Mazars" u pismu upućenom glavnom pravniku "Organizacije Tramp" Alanu Gartenu.

U pismu, zavedenom u državnom sudu u Njujorku, "Mazars" navodi da je "svoj posao obavljao u skladu sa profesionalnim standardima", dodajući i da više neće raditi za "Organizaciju Tramp".

Njujorški državni tužilac optužio je Trampovu organizaciju da je u više navrata lažno predstavljala vrednost svoje imovine radi sticanja finansijske koristi.

1 / 9 Foto: EPA/ Al Drago

Portparol Tramp organizacije naveo je u saopštenju da je kompanija "razočarana što je Mazars odlučio da se raziđe", ali je dodao da pismo potvrđuje da je "Mazarsov rad obavljen u skladu sa svim važećim računovodstvenim standardima i principima" i da izjave o finansijskom stanju "ne sadrže nikakva materijalna odstupanja".

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.