BRITANSKI MINISTAR OTKAZAO ODMOR: Razlog je MNOGO BITAN
Ben Volas, Foto: Profimedia

VAŽNO

BRITANSKI MINISTAR OTKAZAO ODMOR: Razlog je MNOGO BITAN

On je upozorio da bi Rusija "mogla da izvrši invaziju u narednim danima".

Objavljeno:

Britanski ministar odbrane Ben Volas saopštio je danas da je prekino odmor u inostranstvu zbog "pogoršanja ukrajinske krize".

On je upozorio da bi Rusija "mogla da izvrši invaziju u narednim danima".

Volas je planirao da sa porodicom provede produženi vikend u inostranstvu, nakon što je prošle nedelje u Moskvi učestvovao u diplomatskim pregovorima.

"Vratio sam se iz Moskve u subotu ujutro, a zbog zabrinutosti zbog pogoršanja situacije u Ukrajini otkazao sam planirani produženi vikend u inostranstvu sa porodicom i vraćam se", napisaoje Volas na Tviteru.

Britanski premijer Boris Džonson suočio se sa zahtevima da smeni tadašnjeg ministra inostranih poslova Dominika Raba i druge visoke zvaničnike jer su otišli na odmor prošlog leta kada su talibani preuzeli vlast u Avganistanu, a Britanija imala probleme u evakuaciji svojih građana, podseća Rojters.

Volas je za Sandej tajms rekao da je ruska invazija na Ukrajinu "veoma verovatna" i da obim vojnog prisustva Rusije na granici dve zemlje znači da Moskva može da pokrene ofanzivu "u svakom trenutku".

On je upozorio da se u pregovore ne polaže previše nade, navodeći da se "od nekih sa Zapada oseća dah Minhena", aludirajući na sporazum iz 1938. koji nije uspeo da zaustavi ekspanzionizam Nemačke pod Adolfom Hitlerom.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.