KANADSKI PREMIJER O OBAVEZNOJ VAKCINACIJI I DRUGIM MERAMA: Evo šta je rekao!
Trudo, Foto: Profimedia

obavezba vakcinacija u kanadi ?

KANADSKI PREMIJER O OBAVEZNOJ VAKCINACIJI I DRUGIM MERAMA: Evo šta je rekao!

Zemlja je poslednjih nedelja opterećena protestima protiv kovid 19 mera i protiv samog Trudoa.

Objavljeno:

Kanadski premijer Džastin Trudo se danas izjasnio protiv ublažavanja ograničenja zbog kovida 19 u toj zemlji, iako se sučava sa sve većim pritiskom demonstranata koji koriste kamione da blokiraju prestonicu Otavu i granične prelaze SAD, uključujući ekonomski vitalni most prema Detroitu.

Sve veći broj kanadskih provincija počeo je sa ukidanjem pojedinih epidemioloških mera, kako se porast omikron infekcija smanjuje, ali je Trudo danas branio mere za koje je savezna vlada nadležna, uključujući i onu koja je izazvala nezadovljstvo mnogih vozača kamiona: pravilo koje je stupilo na snagu 15. januara i koje zahteva da kamiondžije koji ulaze u Kanadu budu potpuno vakcinisani, navodi Rojters.

„Realnost je da su obavezna vakcina i činjenica da je odziv Kanađana da se vakcinišu povećan na skoro 90 odsto, osigurali da nas ova pandemija ne pogodi toliko jako, kao na drugim mestima u svetu“, izjavio je Trudo u parlamentu.

Zemlja je poslednjih nedelja opterećena protestima protiv kovid 19 mera i protiv samog Trudoa.

Blokada koju sprovode uglavnom kamiondžije ušla je u treći dan na mostu „Ambasador“ koji povezuje Vindzor u Kanadi i Detroit u SAD, saobraćaj je zaustavljen u smeru ka Kanadi,dok se prema SAD on i dalje odvija.

Preko ovog mosta se odvija 25 odsto ukupne trgovine između Kanade i SAD, a poslanici kanadskog parlamenta su izrazili sve veću zabrinutost zbog ekonomskih efekata, navodi Rojters.

Kanadska policija je saopštila da je bio blokiran i prelaz u Alberti, a danas se tamo nalazilo oko 50 kamiona, dok je više od 400 kamiona paralisalo centar Otave, glavnog grada Kanade, u protestu koji je počeo krajem prošlog meseca, dodaje britanska agencija.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.