DEMONSTRANTI BLOKIRALI MOST IZMEĐU KANADE I SAD! Zahtevaju ukidanje pravila o obaveznoj vakcinaciji (VIDEO)
Protest, Foto: Printscreen/Youtube/ CBC News: The National

protest

DEMONSTRANTI BLOKIRALI MOST IZMEĐU KANADE I SAD! Zahtevaju ukidanje pravila o obaveznoj vakcinaciji (VIDEO)

Protesti traju širom Kanade od sredine januara, uz učešće više hiljada vozača kamiona i drugih demonstranata koji se protive obaveznoj vakcinaciji za kamiondžije koji prelaze granicu SAD i Kanade

Objavljeno:

Kanadski demonstranti koji zahtevaju ukidanje pravila o obaveznoj vakcinaciji protiv kovida 19 blokirali su most "Ambasador" koji povezuje američki grad Detroit i kanadski grad Vindzor, saopštila je danas pokrajinska policija Ontarija.

"Vozačima koji se kreću ka graničnoj tački mosta Ambasador u pravcu zapada savetuje se da planiraju alternativni put do granice preko zbog tekućih demonstracionih aktivnosti u oblasti Vindzora", saopštila je policija na "Tviteru".

Kanadska televizija "Si-Bi-Si njuz" javila je da je most blokiran sinoć. U izveštaju se navodi da su demonstranti rekli da neće napustiti most, već da su jednu liniju ostavili otvorenom za saobraćaj za prelazak granice SAD i Kanade.

Ipak, saobraćaj je navodno gust, a neki kamioni su satima zaglavljeni na mostu.

Emiter je, takođe, citirao Kanadsku graničnu službu koja je saopštila da je svim vozačima savetovano da pređu granicu kroz tunel 4,5 kilometara istočno od mosta.

Protesti traju širom Kanade od sredine januara, uz učešće više hiljada vozača kamiona i drugih demonstranata koji se protive obaveznoj vakcinaciji za kamiondžije koji prelaze granicu SAD i Kanade.

Protesti ovog vikenda uključivali su političke parole protiv kanadskog premijera Džastina Trudoa. Gradonačelnik Otave proglasio je vanredno stanje u neđelju, 6. februara, a Trudo je iz bezbednosnih razloga premješten iz Otave u svoju obližnju letnju rezidenciju.

Bonus video:

02:55

Vesna Rivas: Ja rijalitiju ne mogu da kažem ne!

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.